Katy Perry: E.T.

A popsztár Katy Perry most jelentette meg új single-jét, az “E.T.”-t. A dal és a hozzá készülő klip is Kanye West közreműködésével készült. A nagy izgalommal várt új videót Floria Sigismondi rendezi, aki többek között David Bowie-val, Björk-kel és Marilyn Manson-nal dolgozott korábban.

Az “E.T.” a negyedik maxi a Grammy-jelölt, No. 1 Teenage Dream című albumról. A korábbi három single - a “California Gurls”, a “Teenage Dream” és a “Firework” - egyaránt No. 1 volt a Billboard Hot 100 chart-on, ami az elmúlt 11 évben példátlan sikernek számít!

Katy ismét nagy hírverést keltett a “California Dreams World Tour” részleteinek Facebook-on tett bejelentésével. A helyi koncertszervezők szerint a bejelentést követően azonnal az egyik legkeresettebb produkció lett világszerte. - Amerikát egyenesen felvillanyozta, mint egy ‘tüzijáték’ (“Firework”)! – számolt be Don Fox, amerikai promóter.

A turné február 20-án indul Liszabonban, majd Nagy-Britanniában, Ausztráliában, Új-Zélandon és Japánba folytatódik, végül pedig az USA-ban landolnak. Az észak-amerikai koncertkörút június 7-én kezdődik Atlantában, és eltart egészen augusztus 20-ig, a végén két show-val Katy szülővárosában, a Kalifornia állambeli Santa Barbara-ban. Két rendezvény a los angelesi Nokia Színházban már most teltházas, ezért ide egy harmadikat is elkezdtek szervezni…

Pontos koncertdátumok: http://www.katyperry.com/tours/

Katy kétszeres jelölést kapott a 2011 Kids’ Choice Awards-on, “Kedvenc Női Előadó” és a “California Gurls”-szel “Kedvenc Dal” kategóriákban. Januárban megnyerte a People’s Choice Awards “Kedvenc Női Előadó” és “Kedvenc Online Szenzáció” kategóriákat, melyek azért is különleges díjak, mert a rajongók szavazták meg, nem szakmai zsűri. A sornak azonban nincs vége Katy a People’s Choice Award 2009-en debütáló albumán szereplő "I Kissed A Girl"-lel elvihette a “Legjobb Pop Dal”-nak járó díjat, de karrierje során hazavihetett már díjat a BRIT Award-ról, a NRJ Music Award-ról, valamint kettőt is az MTV Europe Music Awards-ról és Teen Choice Awards-ról, hogy csak párat említsünk meg az elismerésekből.

Végül egy hír a popsztár színészi ambícióiról: február 7-én Katy vendégszerepelt a CBS’s How I Met Your Mother című sorozatában.