AC/DC: Live At River Plate

Az „AC/DC Live At River Plate” egy korszakalkotó élő koncertfilm, amely dokumentálja az AC/DC Black Ice World Tour elnevezésű koncertkörútjának eseményeit és 2011. május 9-én kerül a boltok polcaira.

2009 decemberében készült a felvétel, mely betekintést enged a diadalmas visszatérés hangulatába, melyet az AC/DC Buenos Airesben átélhetett: több mint 200.000 rajongó előtt adott 3 teltházas koncertet a csapat 13 évvel azután, hogy utoljára Argentínában jártak. Ezek a megdöbbentő számok is alátámasztják az argentin Pagina 12 nevű magazin jelentéseit, miszerint: „senki sincs ennyire magas szinten, ha tiszta és eredeti rock and rollról beszélünk!”. A felvétel rendezői szerepét David Mallett, míg produceri munkálatait Rocky Oldham végezte, és közel 32 kamera rögzítette az eseményeket kizárólag HD minőségben. Az „AC/DC Live At River Plate” című kiadványon 19 dal kapott helyet (110 perc hosszúságban), valamint egy kulisszák mögött készített felvétel gazdagítja a kiadvány tartalmát, mely minden bizonnyal kiemelt helyet kap majd minden igazi rajongó AC/DC-gyűjteményében.

2011. március 3. 11:47 - AC/DC: Live At River Plate ©AC/DC: Live At River Plate
AC/DC: Live At River Plate

Az „AC/DC Live At River Plate” megjelenik DVD, Blu-Ray és limitált collector’s edition formátumban is, utóbbiban egy exkluzív ajándék pólót is találhat majd a büszke tulajdonos. A koncertfilm mellett egy különleges felvétel is látható lesz “The Fan, The Roadie, The Guitar Tech & The Meat” címmel, melyben az AC/DC-vel készített interjút, a stáb tagjainak beszámolóit és számtalan érdekes Buenos Aires városáról készített felvételt is találnak a nézők. Az “AC/DC Live At River Plate” már előrendelhető a http://www.acdc.com oldalon.

Az „AC/DC Live At River Plate” megörökíti a banda turnéjának erejét és kisugárzását, azt a hihetetlen sikert, amit a „Black Ice” című kiadványuk hozott, mely 31 országban debütált a listák első helyén. A The Black Ice Tour 28 ország 18 városán vitte keresztül a bandát (köztük Budapesten is), melyet világszerte összesen több mint 5 millió rajongó láthatott és hallhatott élőben! A The Black Ice Tour az AC/DC-nek egy Pollstar Awardot is hozott a legnagyobb turné kategóriában 2010-ben.