2018. november 20. - kedd

Diákok által tervezett kerékpártárolók kerülnek a Műcsarnok elé

Kinyomtatom...

Régi, jogos elvárásnak igyekszik megfelelni a Műcsarnok azzal, hogy új kerékpártárolókat helyez ki a patinás épület elé. A Máthé Dóra és Vígh Ágnes tervei alapján készült tárolók egy felsőfokú művészeti- és építészhallgatók számára kiírt pályázat győztes munkái. Megvalósításukat a Műcsarnok a MasterCard előző évi támogatásából finanszírozta.

A MasterCard 2009 júliusában lett a Műcsarnok főtámogatója. A 2010-es támogatásuk révén vált lehetővé a Műcsarnok aulájának korszerűsítése, valamint az épület előtti biciklitárolók megvalósítása, felsőfokú művészeti és építészhallgatók részére kiírt pályázat keretében.

A kerékpártárolóra tizenöt csoport adott be pályamunkát. A zsűri – Lakner Antal (képzőművész), Készman József (kurátor), Nagy Enikő (a Műcsarnok kommunikációs osztályának vezetője), Petrányi Zsolt (a Műcsarnok korábbi igazgatója), Koós Pál (a MOME Formatervező Tanszékének vezetője), Szegedy-Maszák Zoltán (az MKE rektor-helyettese) és Wolf Péter (a Magyar Kerékpárosklub munkatársa) – Máthé Dóra és Víg Ágnes terve mellett tette le a voksát. A nyertes pályázók 1000, illetve 500 euro díjazásban részesültek.

Kerékpártárolók a Műcsarnok előttKerékpártárolók a Műcsarnok előtt

A Műcsarnok új kerékpártárolóit április 22-én, pénteken 16 órakor adja át a nagyközönségnek Gauder Milán, a MasterCard Europe regionális igazgatója és Nagy Enikő, a Műcsarnok kommunikációs osztályának vezetője. A kerékpártárolók átadására mindenkit szeretettel várnak.

Még nem értékelted

most bizos mindenki örül de

most bizos mindenki örül de én emlékszem mennyi idő alatt lopták el a bringákat tavaly a terasz rácsáról ami sokkal közelebb van és ugye az új tárolót sem őrzi senki úgyhogy csak bátran saját felelősségre! egyébként meg rondák

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Csernus Tibor és Juhász Ferenc

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a Várkert Bazár közös kiállítása, a Csernus és a Montmartre novembertől januárig izgalmas programokkal várja az érdeklődőket!

fotó: Kleb Attila

A Liszt és Prima-díjas zongoraművész belgiumi, kolumbiai és kanadai hangversenyei után a Fondation Cziffra által rendezett SenLiszt Fesztivál díszvendége és az eseménysorozat zenei versenyének zsűritagja.

A-TEAM fotó a tavalyi gálán készült

Angyalok szárnyalása címmel november 19-én 19 órától jótékonysági est a Jókai Színházban.