2018. szeptember 19. - szerda

Diákok által tervezett kerékpártárolók kerülnek a Műcsarnok elé

Kinyomtatom...

Régi, jogos elvárásnak igyekszik megfelelni a Műcsarnok azzal, hogy új kerékpártárolókat helyez ki a patinás épület elé. A Máthé Dóra és Vígh Ágnes tervei alapján készült tárolók egy felsőfokú művészeti- és építészhallgatók számára kiírt pályázat győztes munkái. Megvalósításukat a Műcsarnok a MasterCard előző évi támogatásából finanszírozta.

A MasterCard 2009 júliusában lett a Műcsarnok főtámogatója. A 2010-es támogatásuk révén vált lehetővé a Műcsarnok aulájának korszerűsítése, valamint az épület előtti biciklitárolók megvalósítása, felsőfokú művészeti és építészhallgatók részére kiírt pályázat keretében.

A kerékpártárolóra tizenöt csoport adott be pályamunkát. A zsűri – Lakner Antal (képzőművész), Készman József (kurátor), Nagy Enikő (a Műcsarnok kommunikációs osztályának vezetője), Petrányi Zsolt (a Műcsarnok korábbi igazgatója), Koós Pál (a MOME Formatervező Tanszékének vezetője), Szegedy-Maszák Zoltán (az MKE rektor-helyettese) és Wolf Péter (a Magyar Kerékpárosklub munkatársa) – Máthé Dóra és Víg Ágnes terve mellett tette le a voksát. A nyertes pályázók 1000, illetve 500 euro díjazásban részesültek.

Kerékpártárolók a Műcsarnok előttKerékpártárolók a Műcsarnok előtt

A Műcsarnok új kerékpártárolóit április 22-én, pénteken 16 órakor adja át a nagyközönségnek Gauder Milán, a MasterCard Europe regionális igazgatója és Nagy Enikő, a Műcsarnok kommunikációs osztályának vezetője. A kerékpártárolók átadására mindenkit szeretettel várnak.

Még nem értékelted

most bizos mindenki örül de

most bizos mindenki örül de én emlékszem mennyi idő alatt lopták el a bringákat tavaly a terasz rácsáról ami sokkal közelebb van és ugye az új tárolót sem őrzi senki úgyhogy csak bátran saját felelősségre! egyébként meg rondák

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Fotó Szigetváry Zsolt

Hatalmas sikerrel zárult a Budapest Borfesztivál és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jótékonysági Borárverése.

jelenet

A 16. évad tiszteletére megelevenedik Quahog flúgos családja.