VOLT Fesztivál: Újabb 3 színpad, újabb 80 név

Napról-napra több részletét ismerhetjük meg az 19. VOLT Fesztivál programjának, ahol a már bejelentett zenekarok és DJ-k mellett további zenekarok, jazz-koncertek, alternetív-zenei produkciók, népzene, szabadegyetem, klubkoncertek és további hazai DJ-k várják a fesztiválozókat. Újabb három színpad, közel 80 fellépővel a terítéken: RTL Klubszínpad, Heti Válasz Borfesztivál és T-Mobile Terasz. Bátran mondhatjuk: elég erős lesz az idei VOLT…

Heti Válasz Borfesztivál: kékfrankos, jazz, utcabál (kor)határok nélkül
A VOLT egyik leghangulatosabb oázisa a Kékfrankos Városának legnevesebb borászait sorakoztatja fel. A fűzfa árnyékában felépülő klubszínpadon tematikus blokkokban különleges jazz- és népzenei koncerteken, valamint hajnalig tartó házibulikon vehetnek részt a vendégek, a legkisebb VOLTosokat pedig gyerekprogramok: koncertek ás játszóház várja.

Minden nap öt órától este kilencig tartanak a jazz koncertek a Heti Válasz Borfesztivál keretében a VOLTon. Négy nap alatt a Kaltenecker-Dés-Piri trió, Babos Gyula és vendégei, Európa egyik legjobb jazz triója, a Vukán György, Berkes Balázs és Balázs Elemér alkotta Creative Art Trio a Rozsnyói Trió, Tátrai Tibor és Szűcs Antal Gábor kettőse, a Váczi Eszter és a kvartett, valamint Harcsa Veronika és együttese csavarja el a VOLTosok fejét a jazz-sávban.

Erősödött a népzenei kínálat is: a Szabó Balázs Band, a Zuboly, Bognár Szilvia és az etNoé, valamint a Kerekes Band ad koncertet a helyszínen, esténként pedig a bor mellé járó utcabál veszi kezdetét, többek között a Soho Music Band, az LGT Emlékzenekar, és a Blokk részvételével.

RTL Klubszínpad: Jam, zene, szöveg, …
Az RTL Klubszínpad a VOLT Fesztivál központjában már június 28-án, kedden ismerkedési esttel várja a nulladik napon érkezőket, DJ Enikő főszereplésével. A menetrend a folytatásban napról-napra hasonlóan alakul: beszélgetések, klubkoncertek, jam és házibuli. A koraeste induló és reggelig tartó RTL-házibuli keretében fellép a Bársony Bálint és Némó vezette JAM-csapat, Gönczi Gábor és a Smile, valamint a Music Café. A feledhetetlennek ígérkező házibuli sztárvendégeként Csepregi Éva és Végvári Ádám mellett a Fluor is a VOLTosokkal bulizik majd, a VOLT rezidens DJ-i pedig reggelig pakolják minden idők legnagyob slágereit.

Hosszú idő után itt látható újra a VOLTon drMáriás és fantasztikus zenekara, a Tudósok. Szintén a magyar underground szcénában ismert banda a Déja vu Revue, melynek számos ismert hazai art rocker a tagja: többek között Müller Péter Sziámi, Kirschner Péter, Bese Csaba, Láng Kati és Czerovszky Heni. Saját számaik mellett elsősorban a Neurotic, az Európa Kiadó, az A.E. Bizottság, a Kontroll Csoport, a Trabant és a Balaton klasszikusokat adják elő lazán és poposan. Az év dalszövegírójának választott Czutor Zoltán és zenekara, a Belmondo, a Maszkura és a Tücsökraj az efZámbó Happy Dead Band, Rutkai Bori és a Speckó Jednó, a The Twist és a Kardos-Horváth Janó vezette Kafkaz is itt lép fel.

Évről évre komolyabb érdeklődés kíséri a VOLT Fesztivál napközben zajló beszélgetős műsorait. 2011-ben is népszerű és ismert közéleti személyiségekkel találkozhatnak a VOLTosok a megújult helyszíneken, ahol a VOLTos szabadegyetem-előadások és portréműsorok kora estig tartanak. Az RTL Klubszínpadon naponta két alkalommal a WERK Akadémia szervezésében divattervezőkkel, kultmenedzserekkel, fotósokkal, filmes és színházi szakemberekkel találkozhatnak azok a fesztiválozók, akik nyitottak a közéletből érkező új impressziókra, képesek kreatívan megragadni a világot, és úgy érzik, hogy céljaikat a magyar valóságban szeretnék megvalósítani. Ezt követően a fesztivál mind a négy napján a VOLT állandó résztvevője, Fiala János beszélget vendégeivel, a VOLT hazai fellépői közül naponta eggyel.

T-Mobile Terasz: Hungarian Allstar
A VOLT éjjel-nappal üzemelő buliközpontjának házigazdája a fesztivál főszponzora, a Telekom. A kényelmes klubban a hazai elektronikus zenei és partiélet ismert “istállói” közül nyolc celebrál klubhangulatú estéket és nappalokat öt napon át. A T-Mobile Teraszon minden nap déltől másnap reggelig tart a buli: előbb lounge-hangulatban, később élénkebb ütemekkel. A főszereplők naponta más-más csapatok kiválóságai. Szerdán a Lava Lava mesterei, Tolo, FeZ, Falcao és Space Monkei, valamint a Girls & Mathematics DJ-i: Tom Select, Total Carlos és Benson Madame, másnap a Microform-csapatból Benzon és L.A.S., a Hairy képviseletében pedig DJ Naga, Nigel Snorter és Tóth András áll színpadra. Pénteken hazánk egyik legismertebb e-zenei kiadójának DJ-i veszik birtokba a T-Mobile Teraszt. A külföldön is jegyzett Chi Recordings nemrég egy hatalmas partival ünnepelte alapításának tizedik évfordulóját, pénteki VOLTos programjukon pedig a Chi univerzumának legjobb DJ-i vesznek részt: a Fine Cut Bodies, AMB, Mogul aka Mango, Anorganik, Synus0006, Kodek, 9b0 és a Headshotboyz. Természetesen a zárónapon is óriási buli lesz a helyszínen, ahol déltől négyig Junkie & Hawkie, Cartridge & Stillhalter, valamint Eskubano készít fel minket az éjszakai rohanásra, melynek szédületes tempójáért Isu, Crimson és Chrom felel majd.