2018. február 21. - szerda

Paul, az Űrlényember

Kinyomtatom...
Paul telefon haza

Régen láttam már ufós filmet, valahogy most nincs annyira divatban, mint mondjuk az E.T. után. Viszont a Paul készítői valószínűleg rengeteget megnézhettek, mert az összes létező műfaji klisét kifordították.

Úgy ültem be a moziba, hogy fogalmam sem volt, milyen filmet fogok megnézni. Normálisan indult a sztori: két nörd képregény- és sci-fi rajongó brit srác nekivág Amerikának, hogy a híres ufólelőhelyeket felkeresse. Aztán belebotlanak egy szivarozó kis zöld lénybe, Paul-ba.

Paul telefon hazaPaul telefon haza

Kiderül, hogy az összes sztereotípia, ami az ufókról létezik, valójában Paulnak köszönhető. Az E.T.-t is úgy rendezte Spielberg, hogy személyesen Paul adta neki az instrukciókat. Az összes pólón, összes matricán az ő arcmása van. Csak éppen a kormány titokban tartotta, hogy a valóságban is létezik egy ilyen lény, több, mint 50 éve.

Paul meglépett a bázisról, és a sztori innentől a kisebb közjátékokkal tarkított utazásáról szól. Millió filmes utalás van benne, már szinte cikinek éreztem, hogy mennyire sokat észreveszek. Az az érzésem, hogy Simon Pegg (Haláli Hullák Hajnala, Vaskabátok) forgatókönyvíró (és főszereplő) gyerekkora óta jegyzetelte a kedvenc filmes idézeteit, és most az összeset beleöntötte a Paul-ba. A végeredmény szerintem zseniális lett, egy idő után már rángatózva könnyeztem. Többszörnézős, ajánlom bárkinek. Figyelem, az élvezetet nagyságrendekkel megnöveli, ha már láttunk filmeket életünkben!

9/10 pont

Paul - színes, feliratos, spanyol-francia-angol-amerikai sci-fi vígjáték, 107 perc, 2011
Rendező: Greg Mottola
Szereplők: Seth Rogen (Paul hangja), Simon Pegg (Graeme Willy), Kristen Wiig (Ruth Buggs)

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

A szavazók között 10 db páros belépőt sorsolnak ki a Magyar Filmdíj díjátadó ünnepségére.

Valami Amerika 3 poster

Több mint 116.000 néző látta az első hétvégén.

fotó Ignácz Bence

A Békéscsabai Jókai Színház bemutatta Alan Alexander Milne Micimackó című mesejátékát Tege Antal rendezésében.