Szupertorony a Szigeten

Egy tíz emelet magas szupertorony-komplexum monumentális látványa tárul idén a Szigetre érkező látogatók elé a fesztivál központjában. A Vodafone-toronyban Dj programok, mobil játékok, ingyenes internet használat és megannyi más szolgáltatás és látványosság fogadja a „digitális kánaán” vendégeit.

A Sziget jelképe lehet a Vodafone 30 m magas „szupertornya”. A több mint 250 m2-es gigantikus LED-fallal rendelkező Vodafone Torony a hazai fesztiválok történetének valaha épült legmagasabb építménye, amely egyben kilátóként is funkcionál majd, így a vállalkozó kedvű szigetlakók felülnézetből is megcsodálhatják a Szigetet. A Vodafone Torony nem csak a szupergyors 21 Mbit/sec-os mobilinternetet varázsolja a Szigetre, hanem az okostelefonozás szórakoztató lehetőségeit is. Igazi látványosság lesz a minden este megnézhető, több mint 1,5 millió LED diódára komponált „Fénysebességgel a jövőbe” című hang- és fényjáték, amelyet a Kiégő Izzók nemzetközileg elismert vizuális művészcsoport valósít meg. De emellett számos szórakoztató programmal készül a Szigetre a Vodafone, amely a legfejlettebb informatikai eszközök és mobiltelefonos technológiák segítségével a Sziget-lét egy egészen új formáját mutatja be idén augusztusban.

A Szupertorony vázszerkezete 8 tonna súlyú, a ledfalakkal együtt az építmény 15 tonnát nyom. A tornyot 1500 m2-nyi ponyva fedi majd, s a látványosságot növeli a 250 m2-es, mintegy 1,5 millió LED-diódát tartalmazó LED-fal. Ilyen méretű látványosság Magyarországon először tárul a vendégek elé. Egy 200 m2-es terasz is csalogatja majd az érdeklődőket, mely a tornyon 4 emelet magasban, tehát a föld felszínétől 14 méterre köti össze a tornyokat. A teraszhoz lift viszi fel a Sziget látogatóit, mint ahogy a legmagasabb, 30 méteres toronyhoz is, mely kilátóként is üzemel.

A Szupertorony megannyi szolgáltatást nyújt majd: 200 db kiállással ingyenes telefontöltő állomást üzemeltet, de a Vodafone shopban elérhető lesz a mobilcég összes szolgáltatása is, bemutatva a legújabb trendeket. Az Élményterem-Game Zone a mobiljátékok szerelmeseit várja majd, s a Net-Kertben pedig ingyenes internet szolgáltatás 30 laptoppal, 25 táblagéppel és 25 okostelefonnal áll rendelkezésre.
A Torony terasza alatt minden nap - délután 4–től hajnalig - a magyar Dj élet színe-java pörgeti meg a közönséget.