Hogyan adjuk férjhez a legjobb barátnőnket? - Koszorúslányok

Őszintén szólva jobbra számítottam, mikor beültem erre a filmre. Hiszen tudtam, hogy nők írták, és két női komika a főszereplő. A film mégis hol vicces, hol ellaposodik, hol pedig kicsit gusztustalanná válik. Mindenesetre, ha éppen olyan helyzetben vagy, mint Annie akkor tetszeni fog a Koszorúslányok. De, hogy milyen helyzetben is van Annie, azt mindjárt elmesélem.

A Koszorúslányok alaptörténete, hogy mi is a barátság lényege!? Megvehető-e pénzzel a barátság? Milyen a jó lánybúcsú? Személyes emlékeket idéző vagy inkább puccos? Milyen a jó esküvőszervező? Olyan, aki évtizedek óta ismeri a menyasszonyt és pontosan tudja, hogy az mit szeretne, vagy az aki dollár ezreket költ el a szervezésre? Minden kérdésre választ fogtok kapni, azt már most megígérem.

Amikor bejelentették, hogy készülni fog egy ilyen film, mindenki azt gondolta, hogy a Másnapsosokat szeretnék lekoppintani. Aki látta a Másnaposokat és a Koszorúslányokat az tudja, hogy erről nincs szó. Maximum annyi a hasonlóság, hogy mindkettő leány- illetve legénybúcsúval foglalkozik. Sem a karaktereket, sem a poénokat, de még a színészeket sem lehet összehasonlítani, és nem is érdemes, mert egyértelműen a Másnaposok győzne!

A Koszorúslányok különlegessége, hogy a forgatókönyvet két korábban leginkább sorozatokból és epizódszerepekből ismert színésznő írta: Kristen Wiig és Annie Mumolo. Amikor kész voltak a sztorival, elkezdtek rendezőt keresni, és a szintén sorozatokat készítő, Paul Feigre esett a választásuk.

A történet főszereplője nem a menyasszony, sokkal inkább Annie (Kristen Wiig). A lány élete (egyik) mélypontján van: a cukrászdája csődbe ment, most egy ékszerboltban eladó. A „pasija” csak éjszakánként szeret vele lenni, de annak már nem örül, ha Annie nála alszik, járni sem akar vele. Továbbá Annie két félőrülttel lakik együtt. Így éli Annie a mindennapjait, mígnem legjobb barátnője bejelenti, hogy eljegyezték. Mivel gyerekkoruk óta barátnők, így egyértelmű, hogy Annie lesz a tanú, neki kell megszervezni a lánybúcsút, és az esküvő megszervezése is az ő feladata. Lenne, ha...

Lillian (Maya Rudolph) bemutatja Annienek a többi koszorúslányt is, akik mind elég fura figurák. Ott van például Megan (Melissa McCarthy) a vőlegény húga, aki több száz kiló, mégis iszonyú jó nőnek képzeli magát, minden férfival kikezd. Becca (Ellie Cemper), aki nemrégiben ment férjhez élete első nagy szerelméhez. Whitney (Jessica St. Claire) aki három tinifiú anyjaként reméli, hogy a lánybúcsún végre kirúghat a hámból! Van még valaki, akit el kell hívni a lánybúcsúra, méghozzá a vőlegény milliomos férjének asszonykája, Helen (Rose Byrne). Annie és Helen, mint tűz és a víz: teljesen más személyiségek, de mindketten egyvalamit akarnak Lillian tanúi lenni, így megkezdődik a harc és a rivalizálás!

A poénok főleg a két nő vetélkedéséből fakadnak, Annie egyre jobban lejáratja magát, míg Helen egyre inkább tűnik legjobb barátnőnek Lilian szemében. Mi, nézők tudjuk, hogy Annie minden bajba kerülésének okozója Helen. Mi lesz ebből? Létrejön, így végül az esküvő? Milyen lesz a lánybúcsú? Mindenre választ kaptok, ha megnézitek a Koszorúslányokat.
Gyengébb idegzetűeknek nem ajánlom, mert vannak benne kissé gusztustalan poénok is pl. egy ételmérgezésnek köszönhetően, lesznek káromkodások is, hála Annie vérmérsékletének.

Összességében nem rossz film a Koszorúslányok. Lányos estékre, barátnőkkel megnézni kifejezetten jó lehet! Főleg, ha éppen férjhez készülsz adni az egyik legjobb barátnődet, mint én! Én tanultam ebből a filmből, bár eddig sejtettem, hogy a lánybúcsú vagy az esküvő „minősége” nem attól függ, hogy mennyit költünk rá! Ez a film megerősített ebben!

7/10 pont

Koszorúslányok (Bridesmaids) - amerikai vígjáték, 125 perc, 2011
Rendező: Paul Feig
Szereplők: Kristen Wiig (Annie), Maya Rudolph (Lillian) , Jessica St Claire (Whitney), Elle Kemper (Becca), Melissa McCarthy (Megan), Rose Byrne (Helen)

Hirdetés