2018. július 19. - csütörtök

Werk Akadémia az Illatos úti Ebrendészetért

Kinyomtatom...

2011. tavaszán a Werk Akadémia és a Fővárosi Közterület-felügyelet által üzemeltetett Illatos úti Ebrendészet közösen hirdették meg entreiőr stylist pályázatukat művészeti iskolák tanulói számára. A rengeteg pályázati anyag beérkezése után, júliusban eredményt hirdettek.

A feladat néhány kijelölt falszakasz vonzóbbá tétele volt, mely élhetőbbé, színesebbé és barátságosabbá teszi az Ebrendészet összképét, nem csupán az ott élők és dolgozók, de a nagyközönség, az odalátogatók számára is.

Illatos úti falIllatos úti fal

A pályázó feladata egy olyan mű megtervezése és létrehozása volt, mely segít eloszlatni az intézményhez kötődő negatív asszociációkat, és hangsúlyozza, hogy az Illatos úti Ebrendészeten a kutyák emberséges bánásmódban részesülnek. Ugyanakkor nem rugaszkodik el a valóságtól sem, hogy tudniillik itt valóban szerencsétlen sorsú kutyák vannak, akik ebből az átmeneti otthonból minél előbb egy megbízható, felelős állattartóhoz kell, hogy kerüljenek.

A cél tehát az volt, hogy az elkészült mű hozzájáruljon az Ebrendészet arculatának újradefiniálásához, az intézményről elterjedt rosszízű hírek eloszlatásához, illetve az ott élők mindennapjainak színesebbé tételéhez, a minőségibb élet- és munkakörülmények kialakításához.

A Werk Akadémia szakmai felügyelete mellett zajló pályázaton Dencs Dániel, az Óbudai Képzőművészeti Szakképző Iskola tanulójának tervei nyertek, így ő valósíthatta meg elképzelését - rendkívül alacsony költségvetésből!

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 4 (1 vote)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

PhantomVSN

A foci vb után se pihen a Nike – megérkezett az új PhantomVSN.

meghívó

Victor Vasarely relikviáinak felhasználásával 24 kiváló kortárs képzőművész készített festményt, szobrot, fotót vagy egyéb installációt a Hungarikon Gyűjtemény számára.

plakát

Tom Cruise és Penélope Cruz zseniális thrillerével folytatódik a Paramount Nyári Mozi.