Tony Benett: "Duets II" CD szeptember 19-től!

Az amerikai ikon, Tony Bennett 85. születésnapját egy új CD megjelenésével ünnepli, mely a "Tony Bennett: Duets II" címet kapta, és amely szeptember 19-én kerül a boltok polcaira a Sony Music/RPM/Columbia Records gondozásában.

Bennett a Grammy-díjátadó hetében már elkezdte a dalok feléneklését a híres Los Angeles-i Capitol Studiosban; tavasszal pedig folytatódott a felvételek készítése New Yorkban, Nashville-ben és Olaszországban. A "Duets II" producere Phil Ramone, és a korong a "Tony Bennett Duets: An American Classic" című kiadványt követi, amely 2006-ban Grammy-díjat is nyert, és amely Tony legtöbb példányban eladott lemeze napjainkig.

2011. július 13. 11:40 - Tony Benett: Duets II ©Tony Benett: Duets II
Tony Benett: Duets II

Tony Bennett egy igazi legenda. Ha egy másik énekessel társul, egészen rendkívüli a végeredmény. Olyan világhírű all-star csapat csatlakozik Tony-hoz a stúdiómunkákban, mint Lady Gaga, Mariah Carey, Natalie Cole, Sheryl Crow, Norah Jones és Amy Winehouse, valamint a country olyan sikeres előadói, mint Faith Hill, Willie Nelson és Carrie Underwood. A nemzetközi zenei palettáról az angyalhangú, olasz Andrea Bocelli, valamint a latino énekes-dalszerző, a spanyol Alejandro Sanz csatlakozik Tony-hoz. Josh Groban és John Mayer pedig szintén együttműködik az új albumon csakúgy, mint Michael Bublé és k.d.lang, akik már az első "Duets" CD-n is közreműködtek. Minden előadó élőben énekel majd duettet a stúdióban Bennettel.

"Imádom a "Great American Songbook"-ot és nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy lehetőségem nyílt nagy közönség előtt bemutatni ezeket a dalokat… Nagyon izgalmas őket újra előadni, különösen olyan művészekkel, akiket nagyra becsülök és akik képesek egészen új értelmet adni azoknak a daloknak, amik olyan közel állnak hozzám." - nyilatkozta Bennett.

Tony menedzsere és egyben fia, Danny Bennett a következőket nyilatkozta: "A Duet CD-k, az első és most ez a második is rávilágít arra a kreatív folyamatra, amely megvalósul Tony és a partnerei között. Lenyűgöző látni, ahogy minden egyes dal életre kel, miközben a stúdióban élőben előadják."

"Az, ahogyan Tony felépíti és átadja a dalait, rendkívüli. Nagylelkű és melegszívű, a partnereinek pedig nagyszerű szóló pillanatokat tud adni; nagyon izgalmas figyelni, ahogy a duett eléri a tetőpontját. Az előkészületek és a törődés minden vendégelőadónak valódi élményt nyújt úgy, ahogyan Tony csinálja. Olyan ez, mint egy nagy vászon, amire mindenféle megkötések nélkül festhetsz" - mondta a 15-szörös Grammy-díjas producer, Phil Ramone.

A "Duets II" amerikai és európai munkálatait az Oscar-díjas Dion Beebe (Chicago, Egy gésa emlékiratai, Collateral - A halál záloga) veszi filmre, és az új CD mellett jelenik majd meg mintegy dokumentációs kiadványként, mely betekintést enged Bennett kreatív és művészi munkálataiba.

Ősszel Bennett debütáló előadására is sor kerül a Metropolitan Opera House-ban. Az AARP szponzorálta Bennett 2007-es koncertturnéját, és természetesen a 85. születésnapját ünneplő eseményeken is támogatják az énekest.

Van valami a duettekben, ami különösen jól áll Tony Bennettnek. 80. születésnapja alkalmából jelent meg a "Tony Bennett Duets: An American Classic" című kiadvány, amely többszörös platinalemez lett, és 3 Grammy-díjat nyert.

Előadóként a hetedik évtizedébe lépve a művész több mint 100 albumot és 15 Grammy-díjat tudhat magáénak, köztük a Grammy Lifetime Achievement Awardot, mely tulajdonképpen egy életműdíj, így nyugodtan kijelenthetjük, hogy az énekes megdolgozott a "legendás" jelzőért. A Sony Music/Columbia művésze maradt mindvégig, ez a leghosszabb pályafutás a labelnél. A 2007-es "Tony Bennett: An American Classic" összesen 7 Emmy-díjat nyert. Vizuális művészként is sikeres, hiszen 3 eredeti festménye is részese a világhírű Smithsonian állandó kollekciójának. Humanitárius törekvéseit is értékelik, a United Nations 2007-ben adományozott Tony Bennettnek egy Humanitarian Awardot. 3 könyvet adott ki - önéletrajzát, mely a "The Good Life" címet kapta, valamint 2 könyvet írt festményeiről "Tony Bennett: What My Hearts Has Seen" és "Tony Bennett In the Studio; A Life of Art and Music" címmel. Tony Bennett a New York-i Department of Educationnel közösen alapította a Frank Sinatra School of the Arts elnevezésű középiskolát, mely szülővárosában, Queensben található. Feleségével, Susannel az Exploring the Arts nevű szervezetet hozták létre, amely a New York-i állami középiskolák művészeti oktatását támogatja, valamint további 7 középiskola munkáját segíti New York-szerte.

Hirdetés