Fergeteges siker az Első kínai császár agyaghadsereg című kiállítás

Az Első kínai császár agyaghadserege című kiállítás szeptember 18-a helyett szeptember 29-ig várja a látogatókat a Király utcai VAM Design Centerben.

Az agyaghadsereget bemutató kiállítás az egyik legnépszerűbb kiállítás. Európában idáig több mint 1 millióan látták. A sikertörténet Magyarországon is folytatódott. A Csin Si Huang-ti kínai császár sírjában talált agyagfigurák, lovak, használati tárgyak, fegyverek és ékszerek tökéletes másolatait Budapesten eddig több mint 50.000 látogató csodálhatta meg, ezért a szervezők a meghosszabbítás mellett döntöttek.

A kiállítás az első kínai császár agyaghadseregét mutatja be magas színvonalú másolatok segítségével, mintegy 1000 négyzetméteres területen.

A kiállítás 1:1 méretarányban mutatja be a hszijangi ásatások egyes számú árkát. Az árokban 100 életnagyságú katona- és lófigura, valamint fegyverek találhatóak. Az árok köré az ásatási területet ábrázoló 300 négyzetméteres, színes dioráma mutatja meg a hatalmas méreteket. A látogatók egy emelvényen állnak vagy ülnek és titokzatos hang- és fényjáték mutatja be nekik az első kínai császár és hadseregének történetét. Az alakok egymás után tűnnek fel a fénykörben, és lenyűgöző időutazásra hívják a látogatót.

Ezenfelül tárlókban több mint 70 fantasztikus másolatot állítanak ki, melyek között hét teljesen restaurált alakokat ábrázol kiemelkedő minőségben. Az életnagyságúnál is nagyobb figurák között található tábornok és tiszt, lovak és fegyverek, ékszerek és használati tárgyak.

A kiállítás szeptember 29-ig délelőtt kilenc órától este hétig várja a látogatókat a VAM Design Centerben a Király utca 26. szám alatt. Két on-line jegyértékesítési rendszer összekapcsolásával (www.tex.hu, www.jegymester.hu) az interneten, az ország 300 pontján, valamint a helyszínen is lehet elővételben konkrét idősávokra belépőjegyet váltani. A nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők javasolják, hogy az érdeklődők elővételben vásárolják meg belépőjegyüket. Minden aktuális hírt és információt a kiállítás hivatalos honlapján találnak meg az érdeklődők. www.agyaghadsereg.hu