Ne maradj le a legjobb programokról! – Kutatók Éjszakája 2011

Mától lehet regisztrálni a Kutatók Éjszakája programjaira. Aki időben jelentkezik, szeptember 23-án semmiről nem marad le, és olyan dolgokba nyerhet bepillantást, melyekbe egyébként soha!

Szeptember 8-án 16 órakor nyílnak meg a regisztrációs felületek az idei Kutatók Éjszakája ingyenes programjaira. Lehet jelentkezni a Planetárium előadásaira, vagy a BME-n ismét csak erre az éjszakára megnyíló mini atomreaktorba a Nukleáris Technikai Oktatólaborban. A Semmelweis Egyetemen kipróbálható lesz a video-endoszkópos sebészeti technika, az Óbudai Egyetemen a papírkészítés ősi titkai, az ELTE Pedagógia és Pszichológia karán pedig akár hipnózisba is eshetünk. Találkozhatunk még az érzéseit kifejező robottal, lángorgonával, de magvas meglepetések is várnak a Botanikus Kert orchidealaborjában. A központi helyszín idén a Gödör klub.

Hogy milyen programok lesznek még, melyik programra kell előzetesen regisztrálni, és mi az, ami a legjobban érdekel, megtudhatod a www.kutatokejszakaja.hu oldalon.
Külön érdekesség, hogy a MOHA online-on (Mindent az Oktatásról Hallgatóknak) élőben lesznek követhetők a legérdekesebb programok. A központi helyszín mellett idén először kísérleti jelleggel a monaonline.hu megnyílik a felhasználói videoközvetítések számára is – számos helyszínről maguk a szervezők vagy a látogatók fognak online közvetítést nyújtani.
A Kutatók Éjszakája az ország egyik legjelentősebb kutatás-fejlesztéssel foglalkozó eseménysorozata korántsem az unalmas, fűrészpor-ízű előadások estéje! Izgalmas és meghökkentő programok mutatják be a kutatókat, tudományos módszereket és eredményeket – érthető, élvezhető, szórakoztató formában.