Na ezt már tényleg nem kellett volna - Hupikék törpikék 3D

Vannak dolgok, amiknek szentnek és sérthetetlennek kellene lenniük, amikhez nem kellene hozzányúlni, pláne nem felújítani. Leglábbis szerintem, mégis hatalmas siker Amerikában a Hupikék törpikék, olyannyira, hogy már a folytatása készül. Talán azért van ez, mert ők nem ismerik az eredeti Apraja falva lakókat, akik kicsit sem hasonlítanak, ezekre az új animált figurákra.

Többször írtam már arról milyen félelmetes, ha valamit folytatnak, na most ezt kiterjesztem arra is, hogy a megfilmesítéssel is ez a baj. Nem lehet egy kedves rajzfilmből, élőszereplős, 3D-s szupermozit készíteni. Legalábbis büntetlenül nem. Azt gondolom, hogy az eredetileg kézzel rajzolt kedves, kék törpök megcsúfolása történt.

A történetre, még a legfinomabb kifejezés is az, hogy bizarr. A törpöket üldözi Hókuszpók és Sziamiaú, eddig még rendben. De a törpök, Ügyifogyi miatt átkerülnek a "valós" világba, ami hol máshol, lehetne, mint Amerikában, New Yorkban. Az űrlények, a transzformátorok stb. támadásai után, most Aprajafalva néhány lakója, és Hókuszpók (Hank Azaria) érkezik. Ügyifogyi bekerül egy marketinges srác dobozába, így a többi törp kénytelen Őt követni. Grace és Patrick olyan kedves házaspár, hogy némi kis meglepődés után, szívesen befogadják az apró vendégeket. Mindketten ismerősek lehetnek a sorozatrajongóknak, hiszen rengeteg sorozatban játszanak, Neil Patrick Harris, pl. az Így jártam anyátokkalban, míg Jayma Mays, a Glee-ben. Nem teljesen értem, hogy miért kellett nekik, egy ilyen filmhez adni a nevüket?

A törpök azon ügyködnek, hogy visszajussanak Aprajafalvára, Hókuszpók pedig azon, hogy elkapja őket. Nem annyira meglepő módon, végül minden jóra fordul, hála a "megjavult" Patricknak.

Az eredeti szinkronhoz olyan sztárok adták a nevüket, mint pl. Katy Perry, aki Törpillának kölcsönözte hangját. A magyar hangok között volt, pl. Bereczki Zoltán (Okoska) és Szinetár Dóra (Törpilla).

5/10 pont

Hupikék Törpikék 3D (The Smurfs 3D) - amerikai, belga animációs film, 102 perc, 2011
Rendezte: Raia Gosnell
Szereplők: Neil Patrick Harris, Jayma Mays, Hank Azaria

Hirdetés