A Karinthy Színpad bemutatja ….

2010. április 29. 19:10 - Csurka István: Eredeti ©Csurka István: Eredeti
A 30. jubileumi évadját kezdő színpad bemutatja Csurka István Eredeti helyszín című darabját . Az „eredeti helyszín” egy kispolgári lakás, melyet egy filmes forgatócsoport vesz bérbe.

Éppen elkezdődne a forgatás, megérkeznek a színészek, de Hajtmanszky, a több kitüntetéssel, mint tehetséggel megáldott Rendező, a „kapitány”, permanens „ihletkihagyásaival” képtelen levezényelni a próbát. A színészek döbbenten állnak a csőd közepén. Hiányzik nekik Szerdahelyi Kis, Hajtmanszky asszisztense, aki eddig minden alkalommal megcsinálta a „kapitány” filmjeit. A színészek nem bírják tovább és a maguk módján fellázadnak. Lázadásukkal elérik céljukat, megérkezik Szerdahelyi Kis és rendben elkezdődik a forgatás, a valódi munka. Hajtmanszky azonban nem bírja elviselni beosztottja tehetségét. „Isteni megoldásként” megérkezik a filmgyár teljhatalmú ura, Böröczker elvtárs, és helyére teszi a dolgokat.

Szeretnivaló emberek lesznek az előadásban a kontraszelekció áldozatai! A néző nevet, miközben elgondolkodik az 1976-os és a mai világról. A darab története a színpadon eredeti korában jelenik meg, azaz 1976-ban játszódik!

2010. április 29. 19:10 - Csurka István: Eredeti ©Csurka István: Eredeti
Csurka István: Eredeti

Az előadásról illetve még többet a színházról a http://www.karinthyszinhaz.hu/-ról lehet megtudni!