2018. november 18. - vasárnap

Lady Gaga Frank Sinatra és Ella Fitzgerald számát énekli

Kinyomtatom...

Tátott szájjal néztem a következő videóklippet. Lady Gaga énekelni is tud? A botrányhősnő, akiről eddig csak azt hittük extravagáns videoklipjeivel és megjelenésével csak közepes énekhangját próbálja takargatni, bebizonyítja, hogy énekelni is tud. Ha tényleg ő énekel a klipben, akkor le a kalappal előtte.

Ezúttal a régi nagy öreggel Tony Benett-tel énekli el a nagy klasszikust a Lady is a tramp-et, ami valószínű Benett Duetts II című albumát hivatott népszerűsíteni. A számot többen is feldolgozták már, de a leghíresebb Frank Sinatra és Ella Fitzgerald duettje.

A klasszikus swing számon, semmit nem változtattak, sehol egy Lady Gagás ritmus, vagy dallam. Miss Gaga jókislány módjára, mint egy komoly jazzénekesnő végigénekli a számot, egyéniségét egyedül külsejében és mozgásában tartotta meg.
A Born this way-el bebizonyította, hogy nem csak idióta viselkedése, hanem zenei tehetsége miatt is van helye a pop szakmában. Ezzel a számmal viszont teljesen meggyőzheti a kételkedőket. Tegyük fel nyugodtan a beugratós kérdést barátainknak, vajon ki énekli ezt a számot.


Az albumon található egyébként Amy Winehouse utolsó hivatalos videoklipjéhez tartozó duett is. Halálával kétség kívül egy különleges tehetséget vesztett a világ.

Még nem értékelted

Közepes énekhang? :O - Hát,

Közepes énekhang? :O - Hát, azért meghallgatnám a cikk íróját.
Hatalmas "beugratós kérdés". Azért akinek van füle és már hallott tőle számot felismeri a hangját.
Nem kell szeretni, de amihez nem ért valaki, arról ne írjon. Mellesleg gratulálok az értelemmel átitatott fogalmazásmódhoz.

öregem ovasd már el

öregem ovasd már el mégegyszer ezt a cikket:
1. a cikk dícséri Lady Gagát
2. közepes énekhag csak feltételezés volt nem állítás
3. a cikk írója semilyen állítást nem tett saját hangjáról és nem kell ahhoz jó énekhang, hogy valaki állítást tegyen más hangjáról

Te papolsz az értelemről amikor egy szöveget nem tudsz értelmezni?

Nem értek egyet. Köszönöm a

Nem értek egyet.
Köszönöm a kimerítő elemzésed, de nincs szövegértési problémám.
De itt arról van szó, hogy a saját véleményét írja le, nem egy tényként közli a cikket (és ha jól tudom ez egy kulturális honlap). A saját blogjára írjon ilyen hangvételű cikkeket.
Dicséri? Két mondattal, hogy ledöbbent rajta az író, hogy tud énekelni. És nem ezzel a számmal és Born This Way-el bizonyított, azt hiszem, nem viccből kapta a Grammyket.
Amúgy még az egyéniségét is lehordja.
És Tony Bennett is nagy tisztelettel lett megemlítve. Főleg, hogy helytelenül írta le a nevét.
És a számnak nem Lady is a tramp a címe, hanem The lady is a tramp és azért mást jelent a kettő.
"sehol egy Lady GaGás ritmus, dallam" - mi van???
Még sorolhatnám a hibákat. - de már csuklik a cikk írója. Nem is baj.
Ez nem kritika, hanem egy nagy laikus fosadék.

Azért azt sem mondanám, hogy

Azért azt sem mondanám, hogy Gagát a hozzá méltó módon tünteti fel ez a "csodás" cikk. A közepes énekhangtól Gaga FÉNYÉVEKRE van...csak mert szerintem közepes énekhanggal rendelkező divat-popsztárok nem kapnának se egy Grammy-t se semmit...de még csak jelölést sem.
A másik meg, ahogy a cikk is írta, ezt a számot TÖBBEN is feldolgozták...akkor minek ez a "beugratós" kérdés, hogy ki is énekli a számot? Nem igazán értem az összefüggést.
"A Born this way-el bebizonyította, hogy nem csak idióta viselkedése, hanem zenei tehetsége miatt is van helye a pop szakmában." - a Born This Way-el? Az előző két albummal mizu?
Egyébként másodszorra elolvasva a cikket, annyira tényleg nem negatív...MÁSODSZOR!

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

fotó Nagy János

Ripoff Raskolnikov zenéje és világa sem illeszthető be a megszokott keretek közé.

Csernus Tibor és Juhász Ferenc

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a Várkert Bazár közös kiállítása, a Csernus és a Montmartre novembertől januárig izgalmas programokkal várja az érdeklődőket!

fotó: Kleb Attila

A Liszt és Prima-díjas zongoraművész belgiumi, kolumbiai és kanadai hangversenyei után a Fondation Cziffra által rendezett SenLiszt Fesztivál díszvendége és az eseménysorozat zenei versenyének zsűritagja.