A Manó Könyvek októberi ajánlata

2011. október 17. 20:53 - cinege ©Nem mindegy, mit adunk a gyerekeink kezébe lapozgatni, nézegetni avagy olvasni. A jó mese, a szép kép – a tartalom és a forma, igen-igen fontos. Az igazi „könyvforgatás” nemcsak szórakozás, de tanulás is:

a kisgyerek például megtanulhatja a hónapok nevét, megismerheti az állatokat és más effélékkel gazdagodhat; addig a nagyobbacskákat elgondolkoztatja a történet,: mi a jó, mi a rossz, miért érdemes harcolni …..

Karla Schneider – Claudia Carls: Cinege Mici meséje Fordító: Orosz Anett
Laposföld birodalmának udvari bolondja nyugdíjba vonul, ezért a király az utódját keresi. Boglya Boldi szerint az ő tarsolya rejti a legmókásabb szóvicceket. Piros Vilmos díszes csörgőbotjával szeretné szórakoztatni őfelségét. És s ott van Cinege Mici is, aki lány létére szívesen kipróbálná magát udvari bolondként. Ezért a fogcsikorgató télben hét szoknyát húz magára, a fejére dunnát csavar, és a befagyott folyó jegén serpenyőből készült korcsolyacipőben siklik a kastélyig. Mindhárom udvaribolond-jelölt a kastélyban maradhat, hogy őfelsége próbára tegye őket. Sőt elkísérhetik a királyt egy szánkirándulásra is, amelyen Cinege Mici menti meg mindannyiuk életét. De vajon kit választ végül udvari bolondjának a király?

„Mindig kell, hogy legyen egy legelső” – mondja a mesében a király, és a gyerekek ebből megtanulhatják, hogy ne megszokások alapján válasszanak, hanem vágyaik szerint. Vidám és tanulságos könyv a női és férfi szerepek megváltozásáról és a próbálkozás bátorságáról.

ISBN: 978 615 5028 74 8

Gábor Emese: Hónapsoroló
Egy kedves mackó kalandjait kísérhetjük végig az év 12 hónapján keresztül. "Januárban hó esett, Szürkék fenn a fellegek. Február a jégtörő, Lucskot ráz minden cipő. Márciusban ág virít, Cinke új dalt kerekít..."

ISBN: 978 615 5028 71 7

Mindent a lovakról puzzle-könyv
Ezt a remek könyvet lapozgatva jobban megismerheted kedvenc állataidat, a lovakat. Ismerkedj meg a leghíresebb lófajtákkal, tanuld meg a ló testtájait, és játssz a könyvben található öt érdekes kirakóval!

ISBN: 978 615 5028 54 0

A csuka parancsára – orosz népmesék
Válogatta: Boldizsár Ildikó: „Nagy öröm volt számomra összeállítani az orosz népmesékből ezt a kötetet, mert az orosz mesék igazi varázsmesék: abba a korba hívják meg a mese hallgatóját, amikor az ember még nem ismerte a lehetetlent. Az orosz mesehősök azt tanítják, hogy legyen bármilyen nehéz is az előttük lévő akadály, érdemes megküzdeniük a boldogságért. Ezt a tanítást már a 4-8 éves gyerekek is megértik, sőt képesek erőt meríteni belőle. De mivel a kötetet leginkább családi mesélésre szántam, a felnőttek is sokat okulhatnak belőle.”

Illusztráció: Kun Fruzsina

ISBN: 978 615 5028 72 4

Hupikék törpikék rajongói kézikönyv Fordította: Csonka Anna
E könyv lapjai között mindent megtalálsz, amit a törpökről tudnod szükséges:

-Mi a manó az a törp?

-A törpök földje

-Egy törp felépítése

-Törpök A-tól Z-ig

-A törpök ellenségei

-Törpapa aranyköpései

-Tréfi legfantörpikusabb tréfái

-Mi törpénik a törpök szabadidejében?

ISBN: 978 615 5028 73 1

Tesz-Vesz Város Tűzoltó doboz
A Tesz-Vesz Város Tűzoltó doboz nyolc kis könyvet tartalmaz. A mókás kötetek által megannyi érdekes dolgot tanulhattok meg Tesz-Vesz Város lakóinak segítségével!

Számolj tízig, Úton-útfélen, Durci, a rosszcsont, Ki, kicsoda?, Járgányok, Édes otthon, Cicó és az ellentétek, Cicó, az illemtudó

ISBN: 978 615 5028 67 0

Kedvenc színeink Tesz-Vesz Város
Ismerjétek meg Richard Scarry mókás mesefiguráit ebből a kihajtogatható képeskönyvből, és tudjátok meg, melyiküknek mi a kedvenc színe!

ISBN: 978 615 5028 68 7

Ubi malac első szavai Tesz-Vesz Város
Ismerjétek meg Ubi malacot! Ebből a vicces, hajtogatós képeskönyvből megtudhatjátok, milyen szavakat ismer Ubi.

ISBN: 978 615 5028 69 4

Óriási Tesz-Vesz Könyv
Üdvözlünk Tesz-Vesz Városban! Richard Scarry óriási mesekönyvében újra találkozhatsz barátaiddal Tesz-Vesz Városból, és megtudhatod, micsoda fergeteges kalandok történtek velük.

ISBN: 978 615 5028 58 8