Hamarosan indul a Márton-napi libato(u)r és Újborünnep! Hizlalja fel saját virtuális libáját!

Hamarosan ismét felbukkan Márton, a liba, hogy a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Márton-napi Libato(u)r és Újborünnep keretében népes rajongótábort gyűjtsön.

November 11-e Márton napja, amelyhez Szent Márton legendája és számos néphagyomány kötődik. Az akció célja a Márton-napi hagyományok felelevenítése és az ünnepkörhöz kapcsolódó események népszerűsítése, így járulva hozzá a belföldi vendégforgalom élénkítéséhez.

Márton elsőként egy közösségi portálon tűnik fel, ahol – amellett, hogy Márton-napi rendezvényeken való részvételre ösztönöz – virtuálisan hizlalhatják fel őt követői, nyereményekért cserébe. A Magyar Turizmus Zrt. továbbá összegyűjti és honlapján, a www.libatour.itthon.hu linken kereshető formában megjeleníti a Márton-napi kínálatot, amelyből aztán az utazók kedvükre böngészhetnek, hogy november 1. és 30. között merre érdemes Márton, a liba nyomába eredniük. A Márton-napi hagyományok a művészeket is megihletik: a Baromfi Termék Tanács által meghirdetett Fess libát! utcaművészeti kampány keretében, november 7-től egy héten át láthatja a nagyközönség a művészeti iskolások által megfestett nyolc libaszobrot Budapest forgalmas utcáin és terein.

Október 28-án indul a libakúra! Virtuális libatömés!
A Márton-napi Libato(u)r libakúrával indul október 28-án. Az ebben való részvételhez a játékos kedvűek lájkolják az MT Zrt. Élmény itthon Facebook oldalát és máris megkezdhetik Márton virtuális felhizlalását. A játékban résztvevőknek október 28. és november 8. között, 3 alkalommal kell „tömniük a libát” és helyesen válaszolniuk Márton egy-egy könnyű kvízkérdésére, hogy esélyesek legyenek az akcióhoz csatlakozott szolgáltatók által felajánlott Márton-napi nyereményekre. A sorsolás időpontja: 2011. november 9.
A játék részletei október 25-től elérhetők az MT Zrt. Élmény itthon Facebook oldalán!
Ajánlatok országszerte

2011. november 2. 23:33 - Márton-napi libato(u)r ©Márton-napi libato(u)r
Márton-napi libato(u)r

Márton a játék után sem hagyja abba a gágogást: számos érdekességet árul el az ünnepkörről, és tippeket ad arra vonatkozóan, hogy országosan milyen Márton-napi ajánlatokkal várják az utazókat november 1. és 30. között. Hogy merre érdemes elindulni az országban, arról a Magyar Turizmus Zrt. www.libatour.itthon.hu oldalán is tájékozódhatnak az érdeklődők. A portálon a társaság egy csokorba gyűjti a Márton-napi kínálatot, segítséget nyújtva a Márton-napi Libato(u)r és Újborünnep keretében megvalósuló gasztronómiai programok, bemutatók, újborvacsorák, néphagyományokat idéző programok, „libás” szálláscsomagok és egyéb élmények között való eligazodáshoz.

Fess libát! kampány
Utcaművészeti pályázatot hirdetett Márton-naphoz kapcsolódóan a Baromfi Termék Tanács. A pályázat keretében nyolc liba festésére kerestek művészeket. A megfestett libákat Budapest nyolc forgalmas pontján (Blaha Lujza tér, Deák Ferenc tér, Kálvin tér, Lánchíd pesti hídfő, Móricz Zsigmond körtér, Nyugati tér, Oktogon és Széll Kálmán tér) helyezik ki november 7-től 13-ig. Bárki szavazhat a neki legjobban tetsző óriáslibára a www.facebook.com/libamajfesztival oldalon. A Városháza téren működő libaközpontban, valamint nyolc budapesti libapontban a Márton-napi ízeket is meg lehet kóstolni november 11-én 12 és 19 óra között.

Hirdetés