Manic Street Preachers - "National Treasures - The Complete Singles (Collection)"

A Manic Street Preachers megjelentette teljes eddigi kislemez gyűjteményét egy új dal kíséretében. A dal „This Is The Day” címmel szeptember 18-án jelent meg hivatalosan, és érdekessége, hogy az 1983-as The The-sláger, a „Soul Mining” feldolgozása.

A banda mindig is nagy rajongója volt a The The együttesnek, így megőrizték az eredeti dallamokat, de a saját stílusukat is hozzáadták, így ennek köszönhetően kicsit dinamikusabb is lett. A „National Treasures” című gyűjteményben a Manic Street Preachers elmúlt 21 évének 37 kislemeze mind megtalálható, mely lefedi eddigi 10 stúdióalbumukat. Az 1992-es "Suicide Is Painless” (a M*A*S*H című film egyik betétdala) óta ez az első alkalom, hogy a zenekar kislemezdalként egy feldolgozást jelentet meg, annak ellenére, hogy az elmúlt évek során számos kedvencüket rögzítették és játszották már élőben.

2011. július 7. 13:54 - Manic Street Preachers: National Treasures - The Complete Singles (Collection) ©Manic Street Preachers: National Treasures - The Complete Singles (Collection)
Manic Street Preachers: National Treasures - The Complete Singles (Collection)

A „National Treasures – The Complete Singles” gyűjtemény 2011. október 31-én jelent meg 2 CD + DVD-s deluxe változatban, melyen 38 kislemezdal kapott helyet, ezen felül mind a 38 sláger videoklipje és bónusz videofelvételek is megtalálhatóak rajta. Egy különleges, limitált példányszámú box is megvásárolható a legnagyobb rajongók számára a banda weboldaláról, melyben helyet kap mind a 38 kislemez maxi CD-n (a B-oldalas dalokat is beleértve), egy plakát, a DVD-lemez 38 videoklippel és extra felvételekkel, valamint az alábbi kiadványok 7”-es bakelit kislemeze: „New Art Riot”, „Suicide Alley”, „Jackie Collins Existential Question Time”. Ráadásként egy rúzs, tükör, valamint limitált példányszámban a 7”-es „Motown Junk” is bekerül a bővített csomagba. Minden sláger digitálisan újramaszterelt változatban található a gyűjteményekben.