Barátnőmnek – avagy Bagdi Bella új CD-je és szoftvere

2011. november 10. 11:48 - 

 
  ©Szia. Tudom, hogy tudod, hogy amikor küldtem azt az e-mailt eléggé magam alatt voltam. Hogy tudod, azt onnan tudom, hogy nem reagáltál a mondataimra, hanem küldtél egy linket. Mivel egyikünk sem rajong túlzottan az interneten röpködő „jópofa, fantasztikus stb.” csatolmányokért, amit ha nem küldünk vissza... - szóval gondoltam, hogy ez valami olyan személyre szabott dolog lehet, hát kibontottam. Egy YouTube-os videó, amelyen Bagdi Bella énekli rajta: Szeretlek –ho’oponopono.

Meghallgattam, ellazultam és megköszöntem a linket.

Meghallgattam. Ez tulajdonképpen egy mantra. (A mantra jelentése: mágikus formula (hang, szótag, szó vagy rövidebb mondat, ill. szavak sorozatának ismételgetése), vallásos szöveg, fohász, varázsige, vallásos misztikus mondat, ill. költemény, amely a védikus hagyományra volt jellemző.)

Pár nap múlva újra jött egy e-mail, meghívó Bagdi Bella „Pozitív megerősítések mindig szem előtt” című élőzenés sajtótájékoztatójára.

Vannak véletlenek? Barátnőm mondja, hogy nincs.

Elmentem a sajtótájékoztatóra. Ki is ez a Bagdi Bella? Kezdett érdekelni.

A Spinóza Ház barátságos kis termében, csöppnyi színpadon két zenész zenélt, míg a meghívottak összegyűltek, elhelyezkedtek a székeken.

Bagdi Bella 20 évvel ezelőtt jött Romániából 14 évesen Magyarországra. Még Romániában elszökött a családjától. Csavargott - kudarc, megaláztatás, félelem után érkezett ide.

Hallgatjuk: ... a nulláról építettem fel magam. Szégyenlős, gátlásos voltam, depressziós időszakokat éltem át. Belső kényszer vezetett arra, hogy foglalkozzak magammal. Színésznő voltam, vagyok, szerettem a verseket, szerettem énekelni. Valahol ott kezdődött el, amikor Dzsida Jenő versének az első sora „Szép a világ, gyönyörű a világ és nincs hiba benne” (Őszintén megbecsüljük az egész világot) dallá vált bennem. A zenének, a dallamnak gyógyító ereje van. Én látom a fejlődésemet, amit én annak tulajdonítok, hogy „dalba tettem” a számomra fontos dolgokat, és most, 20 év után érzem azt, hogy rátaláltam magamra. Színésznő voltam, sikertelen színésznő – de most már tudom, hogy a magam kishitűsége és a negatív gondolkodásom tett sikertelenné. Nem fogadtam el magamat, nem hittem magamban.

Bagdi Bella személyiségfejlesztő tréner, aki a dalaival tanít – írja magáról honlapján.

Egy jó szó” címmel jelentette meg a dalait tartalmazó CD-jét, amely már a forgalmazás előtt aranylemez lett, mert online módon oly sokan megrendelték.

A CD-ről többet: http://bagdibella.hu/egyjoszo-megrendeles oldalon olvashatunk.

A sajtótájékoztató apropója azonban nemcsak a CD, hanem a Mental Focus szoftver megjelentetése is.

Mi is az a Mental Focus?

A pozitív megerősítések radikálisan átformálják a hozzáállásunkat a dolgokhoz, kisöprik a negatív gondolatokat – mondja Bagdi Bella. Szükségünk van rá, hogy halljuk, mondjuk ezeket a megerősítéseket. S mivel többen többször megkérdezték tőlem, hogy lehetne ezeket a megerősítéseket rendszeresebben, céltudatosabban hallgatni, olvasni? – számítógépen való munkálkodásom közben eszembe jutott egy ötlet. Kell készíteni egy szoftvert, amely kategóriánként tartalmazza a megerősítés „mantrákat” (kategória például gyógyulás, stressz-oldás), lehetőséget ad gondolatok rendszerezésére, végül pedig eljuttat a sikertervezési modulhoz.

A kiválasztott témában, az ehhez kapcsolódó megerősítések (mondatok, mantrák) felvillannak a képernyőn – nem kell cetliket kiragasztani, nem kell gondolkodni a mondaton – ott van a képernyőn, be kell engedni a tudatba.

Nem folytatom, sokkal szakértőbben lehet itt olvasni róla: www.mentalfocus.hu

Hát ennyi, kedves barátnőm. Lehet, hogy tényleg nincsenek véletlenek?