Az isteni Mickey Rourke? - Halhatatlanok

Kicsit furcsának tűnhet a cím, de ebben a filmben Mickey Rourke pontosabban az általa megjelenített Hyperion király istennek hiszi magát, és háborút indít. Az sem zavarja, ha magukkal az istenekkel kell megmérkőznie. Úgy látszik Hollywood-ban a képregényfigurák és a rajzfilmhősök mellett szerepet kapnak a mitológiai alakok is...

Tarsem Singh rendező eddig nem igazán rendezett olyan filmeket, amik később ilyen kasszasikerek lettek, mint a Halhatatlanok. Nos ahhoz képest végül is nem rossz film a Halhatatlanok, de nem is túl jó. Mondjuk valószínűleg velem van baj, mert nekem annyira a 300 című film sem tetszett, a Halhatatlanokat pedig nagyjából ugyanaz az alkotócsoport jegyzi. Többé kevésbé lehet is észlelni hasonlóságokat, pl. a harci jelenetek szinte ugyanolyanok. Mondjuk ebben jóval kevesebb vér folyik, mint a 300-ben, de ez nem feltétlenül baj, legalábbis nekem.

A történet ott folytatódik, ahol A Titánok bukása befejeződött. Azaz a Titánok be vannak zárva a Tartarosz hegy mélyébe. Hyperion király (Mickey Rourke) háborút indít Hellász ellen, méghozzá egy fegyver megszerzése érdekében, amivel kiszabadíthatja a Titánokat. Az epiruszi íj már régen elveszett, de talán az egyik főpapnő, Phaedra (Freida Pinto) tudja vagy inkább látja, hol van a fegyver, amivel akár az Olümposz is megtámadható és az Istenek legyőzhetőek.

Hyperiont csak egy dolog érdekli, ennek az íjnak a megszerzése és nincs tekintettel senkire és semmire. Falvakat gyújt fel, melynek során rengeteg ártatlan ember is meghal. Köztük egy fiatal rabszolga fiú édesanyja is. A fiút Theseus-nak (Henry Cavill) hívják, és bosszút esküszik, minden vágya, hogy legyőzze Hyperiont.

Szinte természetes, hogy Phaedra és Theseus útjai keresztezik egymást, a jósnő úgy véli, hogy egyedül Theseus képes legyőzni Hyperiont. Emiatt megszökteti és egy kis „hadsereget” is toboroz mellé. Ez a maroknyi ember próbálja felvenni a harcot, Hyperion hatalmas seregeivel.

Az istenek közben nyíltan és titokban is beavatkoznak a harcba, de csak akkor, amikor már sok száz görög meghal. Azaz elvük, hogy addig nem avatkoznak be, amíg a Titánok nem szabadulnak ki. Korábban Zeusz (Luke Evans) illetve emberi alakjában, az Öreg ember (John Hurt) úgy tervezte, hogy Theseus-sal végeztetik el a piszkos munkát.

Az biztos, hogy a képi világ elképesztő: a tájak, a csatajelenetek, odaszegezik a szemet a vászonhoz, az embert pedig a fotelbe. Elképesztő, de a történet nekem egy kicsit kevés cselekményt tartalmaz ahhoz képest, hogy majdnem két óráig tart a film. Az is biztos, hogy Mickey Rourke kellőképpen félelmetes, tulajdonképpen elmaszkírozni sem kellett... A másik főszereplő, Henry Cavill remek választás volt, kimondottan jól áll neki a félmeztelenség és én tényleg elhittem róla, hogy hős. Aki így néz ki az biztosan csak hős lehet. Azonban a színészi játékát is el kell ismerni, remélem, hogy ezentúl több filmben is láthatjuk majd. Legközelebb például Supermanként... Nemrégiben olvastam róla, hogy neki szánták Edward Cullen szerepét, de túl idős volt hozzá. Kár, szerintem fényévekkel jobb lett volna, mint Pattinson...

Összességében nem volt rossz film, de nem hiszem, hogy még egyszer lenne türelmem végignézni. Nagy valószínűséggel nem is én vagyok a célközönsége ennek a filmnek, sokkal inkább a 20-30 éves férfiak, nekik szinte biztos, hogy nagyon tetszeni fog!

7/10 pont

Halhatatlanok - (Immortals) amerikai fantasztikus akciófilm, 110 perc, 2011

Rendező: Tarsem Singh

Szereplők: Henry Cavill, Mickey Rourke, Luke Evans, Isabel Lucas, Freida Pinto, Kellan Lutz, John Hurt