2018. július 21. - szombat

Macsó macsek - Csizmás, a kandúr

Kinyomtatom...

Mi történhet azzal a macskával, akinek Antonio Banderas kölcsönzi hangját, Salma Hayek a Cicusa és egy tojás a haverja? Nos, semmi átlagos.

A Shrek filmek kedvelői már jól ismerhetik azt a Csizmás Kandúrt, akit részben Antonio Banderasról mintáztak. Ő a Shrek mesék 2. részében tűnt fel és talán a legalkalmasabb szereplő arra, hogy önálló történetet kapjon.

A Shrek mesék általában újra írják és kicsit megváltoztatják az általunk már jól ismert meséket vagy karaktereket. Így van ez a mi jól ismert Csizmás Kandúrunkkal. A spanyolos macska muskétás kalandorként tengeti életét, amikor felröppen a hír hogy Jani és Juliska, a jócskán megemberesedettJancsi és Juliska felnőttkori “változatai”, megkaparintották a varázsbabot. Igen, azt a varázsbabot, amit mi égig érő paszulyként ismerünk.

Macsó macskánk úgy dönt nem hagyhatja ki ezt a kalandot és megszerzi a piacon jól értékesíthető babokat. Akció közben azonban felbukkan egy ismeretlen másik macska Zorró álarcban és meghiúsítja a balhét. Akiről később kiderül, egy macska flamenco párbaj után, hogy egy ügyes macskalány, Puha Pracli Cicus. (Neki egy másik latin, Salma Hayek kölcsönözi a hangját.) Egyébként ekkor tűnik fel előszőr a történetben az a vicces szürke szemforgató macska, aki a jégkorszak mókusához hasonlóan a közönség kedvenc mellékszereplője lehet. Puha Pracliról viszont az is kiderült hogy Tojás Tóbiással Csizmás Kandúr, nem véletlenül, rég elfeledett barátjával szövetkezik és megpróbálják őt is rávenni a bulira. A mi kandúrunk azonban nem, akar szövetkezni mert régóta “fúj” Tojásra, ugyanis egykoron a legjobb barátok voltak, de Tojás egyszer csúnyán átverte.

Miután Tojás töredelmesen bocsánatot kér együtt indulnak útnak a varázsbabokért, amit a Grand Canyon-hoz hasonlatos helyen egy western kocsifutam közepette megszereznek, aztán el is jutnak az égi palotába, ahol megtalálják az arany tojást tojó tyúkot, azaz ludat, ugyanis a történetet itt is megváltoztatták. A mi kis ludunk a húsvéti nyuszit megszégyenítő sebességgel gyártja az aranytojásokat, így hőseink kitalálják, talán ellopni sokkal jövedelmezőbb lenne, mint meglépni néhány aranytojással. Ezt a döntésüket meg is lépik, viszont nem számolnak azzal a ténnyel, hogy a Tyrannosaurus Rex óriás lúdmama utánuk jön Kandúr és Tojás régi falujába. Nem, akarom lelőni a poént, bár nem láttunk még olyan Shrek mesét, ami szomorúan végződött volna.

A látványvilág ismét a megszokott, teli van ötletekkel, a poénok repkednek, a történet pörgős és akciódús, ahogy az egy latin vérű macskához illik. A 3D adottságait is remekül kihasználták, így merem ajánlani a film 3D-s változatát is. A karakterek pedig jól kidolgozottak, csizmás kandúrunk pedig megért egy külön misét. Nem csodálkoznék, ha jönne egy folytatás.

9/10 pont

Csizmás, a kandúr (Puss in Boots) - színes, amerikai animációs vígjáték, 90 perc, 2011
Rendezte: Chris Miller

Szereplők: Antonio Banderas (Csizmás Kandúr hangja), Salma Hayek (Puha Pracli hangja), Zach Galifianakis (Tojás Tóbiás hangja)

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Főszerepben Anna Netrebko, Jonas Kaufmann, Rolando Villazón, Erwin Schrott és Juszif Ejvazov.

plakát

Tom Cruise és Penélope Cruz zseniális thrillerével folytatódik a Paramount Nyári Mozi.

VéNégy Fesztiválon

Nagy sikerrel zárult a hatodik alkalommal megrendezett VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó.