2018. szeptember 24. - hétfő

A Logopédia Európai Napja

Kinyomtatom...

Ingyenes szűrés sorozatot kezdeményez a Logopédia Európai Napjának tiszteletére a 117 éves Fővárosi Beszédjavító Intézet, amely Magyarországon már emberöltők óta a nyelvfejlődési problémák orvoslásának központi műhelye volt és maradt.

A jeles nap tiszteletére tartott sajtótájékoztatón Mosányi Emőke, az intézmény igazgatója elmondta: az ingyenes szűrés sorozatra jelentkezhetnek mindazok, akik úgy érzik, gondjaik vannak beszéd- és nyelvhasználatukkal, gyermekük nyelvfejlődésével kapcsolatban. A Fővárosi Beszédjavító Intézet első alkalommal március 6-án nyitott nap keretében, majd ezt követően minden páros hét péntekén szűréseken várja az érdeklődőket.

Az Intézetben évente több száz gyermek, felnőtt beteg és közvetve családjuk is segítséget kap. Mint az igazgató asszony elmondta, a rászorulók itt juthatnak hozzá az országban a legtöbb szakszerű ellátáshoz: fogadnak pöszéket, hadarókat, dadogókat, diszfóniásokat, mutistákat, nyelvlökéses nyelőket, megkésett beszédfejlődésű pácienseket, diszgráfiásokat, diszlexiásokat és diszkalkúliásokat is. Kezelnek más, ritka logopédiai problémákkal küzdő betegeket is, nem feledkeznek meg a beszéd csiszolásáról, a beszédtechnikáról sem.

– Szervezeti átalakítással, a személyi feltételek javításával elértük, hogy évről évre több rászorulót fogadhatunk – mondta Mosányi Emőke. Erre azért van szükség, mert a kommunikáció szerepének felértékelődésével egyre több gyerek marad le: képtelenek a világ által diktált kommunikációs tempót követni. A kommunikációs zavarral küszködők száma az országban több tízezerre tehető és az érintettek vagy családtagjaik nem is tudják, hogy problémájukra van gyógyír: csak a megfelelő szakemberekhez kell fordulniuk. Ezért is hiánypótló a Logopédia Európai Napjának rendezvénysorozata.

További információk a Logopédia Európai Napjának várható eseményeiről:
www.beszedjavito.hu/esemeny/marcius-6-logopedia-napja-nyitott-nap-fovarosi-beszedjavito-intezetben

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Ed Sheeran

Lehullt a lepel: immár nem titok, hogy a popvilág talán legaktuálisabb sztárja, Ed Sheeran elfogadta a Sziget meghívását, ezzel megvan a 2019-es fesztivál első napjának headlinere.

plakát

Lenyűgöző élménytérben összpontosul a női élet.

plakát

Az eladásnak köszönhetően most már biztos, hogy az amerikai nézők is láthatják a Filmalap támogatással készült egészestés magyar animációs akció-thrillert.