2018. november 12. - hétfő

3. Kézműves Magyar Ízek Vásárán jártunk

Kinyomtatom...
3.KMÍV

Ismét összegyűltek a magyar kereskedők és gazdák, hogy a nagyközönséggel találkozzanak és kínálgassák portékáikat a Millenárison.

A mostani vásár sem különbözik sokban az eddigiektől. Többnyire ugyanazokkal a kiállítókkal találkoztunk, akik az előző vásárokon is részt vettek, ezért ha valaki már járt korábban is itt, az nagy meglepetésekre ne számítson.

2012-3.KMÍV-089

Új termelőként jelent meg a békésszentandrási sörfőzde. A meggyes sörükre vetettünk szemet. Valamint a Köleses sör egy másik standon. De lehet kapni mézes és Fóti narancsos sört. Meglepően sok a borászat is, annak ellenére, hogy mostanság elég sok borfesztivál van az országban. A Pálffy Szőlőbirtok roséjáról legendákat hallottam, ezt most a vásáron meg is lehet kóstolni.

2012-3.KMÍV-020Békésszentandrási sörfőzde

A Bobojka húsvéti különlegességekkel készült a vásárra és a Choco Me konkurenciájaként megjelent a Choco Card amely egy bon-bon díszdobozba helyezi a csokoládét és mellé bármilyen vicces üdvözlőlapot választhatunk. Valamint újdonságként jelent meg a fagylalt. Két stand is kínált különleges fagylaltokat mint a citromos levendula, fügés csoki, kávé, mák valamint lehet kapni nyirfacukorral édesített fagylaltot is.

2012-3.KMÍV-093A csokiszaurusz

Lekvárokból továbbra is a Lek-vár-lak a kedvencünk, annyi különleges íz található náluk. De több standon is felfedeztem a som lekvárt, ami szintén nem szokványos íz a hazai piacon.

Határontuli kiállíók is vannak. Főleg tejtermelők és szörpösök, lekvárosok.

2012-3.KMÍV-087Az adai Török család lekváros szörpös standja

A kereskedők nagyon kedvesek, szinte minden standon kapunk egy kis kóstolót. El lehet beszélgetni az árusokkal, akik készségesen válaszolnak minden kérdésünkre. Az árak vegyesek, vannak olyan termékek, amelyek teljesen abban az árkategóriában vannak mint hasonló társaik egy ABC-ben. Vannak olyanok, ahol viszont meg kell fizetnünk, hogy a termék hazai és minőségi.

2012-3.KMÍV-081

A mostani vásár koncepciója, hogy régiónként csoportosították a termékeket, amelyben sajnos kicsit nehézkes eligazodni, és nem volt az az AHA érzésem, hogy jé ezek egy régióból származnak?

A programokat is színesítették és most már az előző vásárokhoz képest a helyszínen található egy programmenet, ahol végre meg tudhatjuk mikor önhetünk csokinyulat, vagy pergethetünk mézet. Reméljük ez idővel a rendezvény honlapjára is felkerül.

2012-3.KMÍV-072Húsvéti étel készül

A belépő egyébként levásárolható a szervezet márkaboltjában, bár hallottam a vásárban egykét felzúduló nép hangját, hogy miért nem a vásárban lehet levásárolni a jegyet, mert az üzlet tulságosan messzi van. Reméljük ezen a téren is történik idővel változás.

Éredemes kilátogatni a klasszikus piaci hangulat és a jobbnál jobb hazai termékek miatt.

honlap: www.kezmuvesmagyarizekvasara.hu

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Kodák Anna és Zsilák Olivér

Összművészeti gálaest New Yorkban.

A Társulati ülésen

A világhírű Maestrót egy korszakváltást fémjelző nyilvános Társulati ülés keretében mutatta be a Pannon Filharmonikusok Pécsett, a Kodály Központ hangversenytermében 2018. október 30-án.

A tarokk pakli lapjai

„Itt van az ősz, itt van újra”, sőt, lassan már a tél is a nyakunkon van, cseppeget [sic] az eső ezért több CSEPPEK.hu-t olvasunk, korábban sötétedik, az időjárás hidegebbre fordul, az ember pedig több időt kénytelen tölteni a benti szobában mint a kinti térben. Persze nem kell megijedni, ennek a helyzetnek is meglehet az előnye. Mivel foglaljuk el magunkat ilyen napokon? Segítünk! A megoldás: kártyázással! Hiszen a kártyázás annyi minden egyszerre: szórakozás, személyiség és memória fejlesztés, közösségi program, szenvedély, kikapcsolódás és mindenekfelett kultúránk része. Manapság a régi játékokat vagy felváltotta a nagy póker (talán még a blackjack) őrület, vagy pedig inkább társasok felé kacsingatnak az emberek. Mi ezek helyett most egy pár híresebb, tipikusan magyar kártyajátékhoz hozzuk meg kedves olvasóink kedvét.