Köztéri rendezvények a 32. Budapesti Tavaszi Fesztiválon

Március 25-én flashmobokkal lepi meg a BTF a fővárost:
amatőr és profi kórusok jelennek meg különböző helyszíneken, plázákban, aluljárókban, utcákon és tömegközlekedési eszközökön.
A nap csúcspontjaként 17:00-tól egy körülbelül 400 fős – többek közt a Magyar Állami Operaház Énekkara, a Zuglói Filharmónia, a debreceni Kodály Kórus és a Honvéd Férfikar tagjaiból álló – kórus lép fel az Óbudai Danubia Zenekar kíséretével és Kesselyák Gergely vezényletével az Erzsébet téri Akváriumnál. Olyan népszerű dallamok csendülnek majd fel, mint a Bánk bán bordala, a palotás vagy a Háry János és a Székely fonó legismertebb részletei. Fellépnek a Magyar Állami Operaház művészei, Gál Erika és Molnár Levente is. A koncert ingyenes.

Budapest máig látható városképének nagy része a 19. és a 20. század fordulójának békeidőszakában alakult ki. Az időszak leghíresebb építészeti stílusa, a szecesszió, és legnagyobb magyar mestere, Lechner Ödön (1845–1914) munkássága áll a Városliget környékének építészetét bemutató, kamarakoncert-betétekkel kísért városi séta középpontjában
A Virtuóz szecesszió című, három órás program a Tavaszi Fesztivál Vörösmarty téri információs pultjától indul március 24-én és 25-én. Kezdési időpontok: 10:00, 11:00, 14:00, 15:00.
Kérik a résztvevőket, hogy hozzák magukkal BKV vonaljegyüket vagy bérletüket