2018. április 22. - vasárnap

Köztéri rendezvények a 32. Budapesti Tavaszi Fesztiválon

Kinyomtatom...

Március 25-én flashmobokkal lepi meg a BTF a fővárost:
amatőr és profi kórusok jelennek meg különböző helyszíneken, plázákban, aluljárókban, utcákon és tömegközlekedési eszközökön.
A nap csúcspontjaként 17:00-tól egy körülbelül 400 fős – többek közt a Magyar Állami Operaház Énekkara, a Zuglói Filharmónia, a debreceni Kodály Kórus és a Honvéd Férfikar tagjaiból álló – kórus lép fel az Óbudai Danubia Zenekar kíséretével és Kesselyák Gergely vezényletével az Erzsébet téri Akváriumnál. Olyan népszerű dallamok csendülnek majd fel, mint a Bánk bán bordala, a palotás vagy a Háry János és a Székely fonó legismertebb részletei. Fellépnek a Magyar Állami Operaház művészei, Gál Erika és Molnár Levente is. A koncert ingyenes.

Budapest máig látható városképének nagy része a 19. és a 20. század fordulójának békeidőszakában alakult ki. Az időszak leghíresebb építészeti stílusa, a szecesszió, és legnagyobb magyar mestere, Lechner Ödön (1845–1914) munkássága áll a Városliget környékének építészetét bemutató, kamarakoncert-betétekkel kísért városi séta középpontjában
A Virtuóz szecesszió című, három órás program a Tavaszi Fesztivál Vörösmarty téri információs pultjától indul március 24-én és 25-én. Kezdési időpontok: 10:00, 11:00, 14:00, 15:00.
Kérik a résztvevőket, hogy hozzák magukkal BKV vonaljegyüket vagy bérletüket
 
 

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

A magazin

Új utakon a piacvezető tudományos folyóirat.

Délelőtt a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolásokkal

Április 21-én tartottuk az idei Cirkuszi Világnapot, amit minden április harmadik szombatján ünneplünk.

Pályázók

Rá és a többiekre a Budapest Dal weboldalán lehet szavazni.