2018. szeptember 22. - szombat

Köztéri rendezvények a 32. Budapesti Tavaszi Fesztiválon

Kinyomtatom...

Március 25-én flashmobokkal lepi meg a BTF a fővárost:
amatőr és profi kórusok jelennek meg különböző helyszíneken, plázákban, aluljárókban, utcákon és tömegközlekedési eszközökön.
A nap csúcspontjaként 17:00-tól egy körülbelül 400 fős – többek közt a Magyar Állami Operaház Énekkara, a Zuglói Filharmónia, a debreceni Kodály Kórus és a Honvéd Férfikar tagjaiból álló – kórus lép fel az Óbudai Danubia Zenekar kíséretével és Kesselyák Gergely vezényletével az Erzsébet téri Akváriumnál. Olyan népszerű dallamok csendülnek majd fel, mint a Bánk bán bordala, a palotás vagy a Háry János és a Székely fonó legismertebb részletei. Fellépnek a Magyar Állami Operaház művészei, Gál Erika és Molnár Levente is. A koncert ingyenes.

Budapest máig látható városképének nagy része a 19. és a 20. század fordulójának békeidőszakában alakult ki. Az időszak leghíresebb építészeti stílusa, a szecesszió, és legnagyobb magyar mestere, Lechner Ödön (1845–1914) munkássága áll a Városliget környékének építészetét bemutató, kamarakoncert-betétekkel kísért városi séta középpontjában
A Virtuóz szecesszió című, három órás program a Tavaszi Fesztivál Vörösmarty téri információs pultjától indul március 24-én és 25-én. Kezdési időpontok: 10:00, 11:00, 14:00, 15:00.
Kérik a résztvevőket, hogy hozzák magukkal BKV vonaljegyüket vagy bérletüket
 
 

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Érezzék magukat csodásan az ősz legnagyobb és legvidámabb családi eseményén, a Népligetben!

Helyszín: 
Bethlen Galéria
Időpont: 
2018. szeptember 22
plakát

Tehetségprogramok, Találkozások-előadások, a megszokott fesztiválok és régi-új játéktér várja a Bethlen Téri Színház közönségét az évadban.

Helyszín: 
Hadik Kávéház
Időpont: 
2018. szeptember 29. 11:15
Hadik utcabál

A Hadik egyike Budapest nagy irodalmi kávéházainak, mely az 1920-as években élte fénykorát.