Föld Órája 2012

Ismét sötétségbe borul a világ! Március 31-én újra WWF Föld Órája. A világ legnagyobb civil kezdeményezéséhez több mint 1,8 milliárd ember csatlakozott már, de nem csak a magánszemélyek feladata bolygónk védelme. A környezettudatos vállalat jó példát mutat és erőforrást is spórolhat.

A WWF Föld Órája célja az egy óra sötétségen túl az, hogy a közös akció keretében felhívjuk a figyelmet korunk egyik legégetőbb problémájára, a globális éghajlatváltozásra és a túlzott energiafelhasználásra. Nem az egy óra alatt elért fogyasztás-csökkentésről szól az akció, hanem az energia fogyasztás hosszú távú csökkentéséről és optimalizásálásáról.

2011. március 26. 20:34 - 26/03/2011
Earth Hour 2011
30sec, f/16 cEarth Hour

„Az emberektől azt kérjük, hogy a mindennapjaikban tegyenek vállalható lépéseket a környezetünk védelméért. Hasonló gondolatot szeretnénk elültetni a vállalatoknál is, hisz ma már egy hosszú távon gondolkodó, felelős gazdasági szereplőnek törekednie kell arra, hogy működését fenntarthatóbbá tegye.” – mondta Figeczky Gábor, a WWF Magyarország igazgatója.

2012-ben a WWF Föld Órája arra buzdít, hogy ne csak egy óra erejéig figyeljünk a környezet védelmére. A környezettudatos vállalatok számára erkölcsi és anyagi szempontból is fontos, hogy egész évben figyelmet fordítsanak az energiatakarékosságra.

Világszerte tettek már vállalást kis- és nagyvállalatok egyaránt. Az Angol Virgin Megastore például 1 hónapig minden üzletében szelektíven gyűjti a hulladékot, ha 5000 ember 1 hétig nem kér sehol műanyag zacskót.

Pozitív példát itthon is találunk: a Tiszaújvárosi Vegyipari Társaság 2010 óta használ egy olyan energiatakarékos rendszert a kültéri világítás megoldására, amellyel eddig több mint 13 millió forintot és rengeteg energiát spórolt. Az irányítástechnikai főmérnök elmondása szerint a Föld Órája akció ihlette és adta az ötletet a rendszer kidolgozására.

Március 31-én este fél kilenckor, a Föld Órája kezdetekor elég lesz felpillantani a város fényeit uraló sokszáz világító hirdetésre, hogy lássuk, mely vállalatok tartják fontosnak, hogy kifejezzék elkötelezettségüket a környezetünk iránt.

Szerencsére évről évre többen vannak, akik meg szeretnék mutatni, mit tesznek a Föld jövőjéért. A foldoraja.hu weboldalon a csatlakozó vállalatok megoszthatják, hogy mivel készülnek a WWF Föld Órájára, és azt is, hogy mit tesznek ezen túl a mindennapokban.

Hirdetés