„Az étel legyen harmonikus és szép!”

2012. április 25. 10:13 -  

  ©GoodFood Világkonyha májusi számában már egy igazi tavaszi gyümölcs, a málna került a címlapra egy citromos-málnás habos süti formájában.
Winkler Nóra, tévés műsorvezető mutatja meg, hogyan készíti a spenótos, paradicsomos rakott csirkemellet, és elmondja, hogy neki nagyon fontos az ételek szépsége is.

Volt idő, amikor egy kevéssé sikerült zellerkrém leves miatt a szerelme egy főző iskolába küldte, hogy megtanulja az alapokat. Nóra vette az akadályt, és ma már valóságos kompozíciókat tesz le az asztalra, ha úgy tartja kedve. Inspirációból főz és a kreativitást fontosabbnak tartja, minthogy hűen kövessen egy receptet.
…. Csodálom azokat, akik a nagy türelmet, odafigyelést igénylő fogásokat is el tudják készíteni, mint amilyen a macaron (amit egyébként nagyon szeretek), mert ez nem igazán az én terepem. Én inkább úgy főzök, hogy nagyjából van elképzelésem arról, mit szeretnék, milyen lesz az íze, a színe, az állaga. Sokkal jobban beindít, ha kapok valami inspirációt, amiből kiindulhatok. Elég egy szín, egy kép, egy benyomás….

További érdekes - zamatos - információk a Világkonyha májusi számában.