2018. november 17. - szombat

Olvasható S.Ö.R.

Kinyomtatom...

S.Ö.R.A napokban ünnepli a S.Ö.R. – Shakespeare Összes Rövidítve – című, rekeszizmokat nem kímélő színházi előadás magyar változata 18. „születésnapját”. Az 500. hazai előadás alkalmából a Kálloy Molnár Péter által lefordított és átdolgozott darab könyv formában is megjelenik DVD melléklettel.

A Nem Komplett Shakespeare Művek, azaz Gáspár András, Kálid Artúr és Kálloy Molnár Péter két órába sűrített előadása – melyben az az Othello például rap-, a Téli rege opera-, a Titus Andronicus főzőműsor-változatban kerül színre – most ünnepli 18. születésnapját, s ebből az alkalmából a darab könyvalakban is megjelenik, hozzácsomagolt DVD-vel és ajándék poszterrel.

A könyv tartalmazza a darab teljes szövegét, továbbá a színházi előadásban nem látható, kimaradt jeleneteket. Emellett (ön)ironikus kommentek és egészségre áralmatlan színháztörténeti és egyéb adalékok, interjúk teszik majd még színesebbé. Meg persze számtalan fotó.

A könyvhöz csomagolt DVD-n a legendás előadás hét kamerával rögzített felvétele látható, ezerszer visszajátszhatóan, soha nem látott közelségből, komplett királydrámákat egyetlen pillanatba sűrítő gesztusokkal, és persze extra sok extrával. Egyebek közt belesünk a kulisszák mögé, interjút láthatunk a színészekkel, láthatunk alternatív imprókat, és 1994-es archív felvételket is. A kiadvány ráadásként egy posztert is tartalnaz, amelynek két oldala is van!
A S.Ö.R. KÖNYV+DVD a Parlando Kiadó gondozásában az Ünnepi Könyvhéten jelenik meg.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Immár harmadik alkalommal jelentkezik az Olasz Gasztronómiai Világhét november 19 és 25 között.

A-TEAM fotó a tavalyi gálán készült

Angyalok szárnyalása címmel november 19-én 19 órától jótékonysági est a Jókai Színházban.

Advent Budapest

Az Advent Budapest kulturális téli fesztivál programsorozata november 23-án veszi kezdetét és december 23-ig tart, a vásár azonban egészen az év végéig, december 28-ig várja a látogatókat.