Borszerdák a Magyar Nemzeti Galériában

A magyar művészet legnagyobb gyűjteménye, Magyarország legszebb fekvésű múzeuma, a Magyar Nemzeti Galéria egyedülálló programot ajánl a kiváló magyar borok megismeréséhez. Ki ne érezte volna egy-egy izgalmas korty közben, hogy a bornak képe, hangja van? Nem érezzük-e egy-egy remekmű láttán, hogy a színek, formák harmóniája ízélményeket hív elő bennünk?

Középkori szárnyasoltáraink évszázados csendjében hosszan érlelt, aprólékos gonddal készített kézműves borok íze jelenik meg. A barokk kor csendéletei komoly kolostorok megszentelt borait kívánják. Az impresszionizmus világa derűs, világos ízeket idéz, Csontváry súlyos és ragyogó színeit pedig szépen egészíti ki egy mély vörösbor gazdag és sokrétű ízvilága. A jó bor kulturális élményt is jelent. Eger, Pannonhalma, Villány, a Balaton ízei mellett hangok, képek villannak föl, hiszen a szép bor maga is egy szellemi kaland. Erre a szellemi kalandozásra hívjuk az érdeklődőket az egyes borvidékek ízvilágához, hangulatához, kultúrájához kapcsolódó tematikus tárlatvezetésekkel és kamarazenei koncertekkel.

 Szeretne kicsit kiszakadni a hétköznapokból, meginni egy pohár bort, gyönyörködni a magyar festészet remekműveiben, Rippl-Rónai József, Csontváry Kosztka Tivadar, Ferenczy Károly, Munkácsy Mihály, Fehér László alkotásaiban és élvezni a naplementét a Budavári Palota panorámateraszáról? Akkor jöjjön el a Magyar Nemzeti Galériába, júliusban minden szerdán este 6 és 10 óra között! Négy szerda, négy borvidék, négy különféle tematikájú program a szárnyasoltároktól a kortárs művészetig.

Júliusban négy héten keresztül minden szerdán izgalmas borokkal, különleges sajtokkal, kiállításokkal, tárlatvezetésekkel és koncertekkel várja este 10 óráig az érdeklődőket a Budavári Palota panorámaterasza!

Még több információ a programról: www.mng.hu