Alanis Morissette: Havoc And Bright Lights

A többszörös platinalemezes Alanis Morissette augusztus 27-én jelentette meg várva várt, hetedik stúdióalbumát „havoc and bright lights” címmel a Sony Music gondozásában.

Az album produceri munkálatai Guy Sigsworth (Björk, Madonna, Seal) és Joe Chiccarelli (Tori Amos, Elton John, My Morning Jacket, U2) nevéhez fűződnek, a felvételek pedig Los Angelesben készültek. Ez a korong az első, amelyet az énekesnő készített az elmúlt 4 év során. A rajongók az album első slágere, a „Guardian” című nóta június 15-én debütált.

2012. április 19. 11:34 - Alanis Morissette: Havoc And Bright Lights ©Alanis Morissette: Havoc And Bright Lights

„Ez a lemez is - csakúgy, mint a többi – valójában egy pillanatkép arról, ami éppen érdekel, és amivel éppen foglalkozom hajnali 4 óra körül, amikor leginkább önelemző hangulatban vagyok” – nyilatkozta Morissette. „Ez az én érzelmi, pszichológiai, szociális és filozófiai fejtegetésem, melyet a dalok segítségével mondok el. Alig várom, hogy megosszam ezt mindenkivel, hogy turnéra induljak, és alig várom azokat a élénk, megnyerő és reagálásra késztető beszélgetéseket, melyeket ezek a dalok hívnak majd életre.”

Alanis Morissette-ről:
1995 óta Alanis Morissette az egyik legmeghatározbb énekes, dalszerző és zenész a kortárs zeneiparban. Mélységesen kifejező zenéje és előadásai a kritikai elismeréseken túl 12 kanadai Juno-díjat, 7 Grammy-díjat (és további 14 jelölést), Golden Globe-díj jelölést és világszerte több mint 60 millió album értékesítését hozta az énekesnőnek. Morissette 1995-ben debütált “Jagged Little Pill” című albumával, melyet olyan nagy sikerű kiadványok követtek, mint a “Supposed Former Infatuation Junkie” (1998), az “MTV Unplugged” (1999), az “Under Rug Swept” (2002), a “Feast On Scraps” (2002), a “So-Called Chaos” (2004), a “Jagged Little Pill Acoustic” (2005), a “The Collection” válogatásalbum (2005), valamint a “Flavors Of Entanglement” (2008). Az énekesnő nevéhez számtalan emlékezetes filmzene is fűződik: “Uninvited” (Angyalok városa, 1999), a “Still” (Dogma, 1999), valamint az “I Remain” című nóta, melyet a Perzsia hercege: Az idő homokja című filmhez írt. Alanis legutóbb olyan tévésorozatokban szerepelt, mint a Nancy ül a fűben vagy az “Up All Night”, illetve vendég zsűritagként is feltűnt a “The Voice” című amerikai tehetségkutató verseny aktuális évadában.