Il Divo: Greatest Hits

Az egyedülálló és utánozhatatlan Il Divo azzal ünnepli az elmúlt 8 év felülmúlhatatlan nemzetközi sikereit, hogy legmeghatározóbb slágereit megjelenteti egy kiadványban "Greatest Hits" címmel november 26-án a Sony Music/Syco gondozásában.

A világ első és napjainkig legsikeresebb crossover csapata - Urs Buhler, Carlos Marin, David Miller és Sebastien Izambard - több mint 26 millió albumot adott el világszerte, összesen 50 #1 pozíciót elérve különböző országokban, miközben a világ 33 országában összesen 160 arany- és platinastátuszt ért el albumaival, és 4 világkörüli turnén vett részt.

2012. szeptember 5. 15:51 - Il Divo: Greatest Hits ©Il Divo: Greatest Hits

Az Il Divo szenzációs úton halad azóta, hogy a 2004 novemberében megjelent debütáló albumuk történelmet írt, és megszilárdította helyüket a legjobb klasszikus crossover előadóként. A stílusos klasszikus és popzenei mixük valódi nemzetközi szupersztárrá avatta őket. 2011 májusában a UK Classic Brits az Il Divo tagjainak adta a rangos "Évtized Előadója" díjat annak jeléül, hogy egy teljesen új zenei műfajt hoztak létre.

Második albumuk "Ancora" címmel 2006 novemberében jelent meg az Egyesült Királyságban, és az még inkább megerősítette a sikerüket, amikor 2007 januárjában az Amerikai Egyesült Államokban is piacra dobták a lemezt: azonnal a Billboard chart élére került, és ezt a sikert napjainkig egyetlen klasszikus vagy crossover előadó sem tudta elérni.

Időközben a csapat világkörüli turnéi is hatalmas sikert arattak: legelső turnéjuk alkalmával 18 ország 68 városában adtak teltházas koncertet 2006-ban. Azt követően, hogy megkapták a Billboard Breakthrough Awardját 2009-es turnéjukért - mely egyike volt a legmagasabb bevételt produkáló turnéknak abban az évben - a jelenlegi körútjuk során elképesztő mennyiségű, 134 koncertet adnak 6 kontinens 46 országában. Budapestre, a Papp László Sportarénába szeptember 20-án érkeznek, karrierjük során második alkalommal. Jegyek a koncertre még kaphatók a www.eventim.hu oldalon.

Elképesztő karrierjük nem ismer korlátokat. Legemlékezetesebb pillanataik között szerepel, amikor a 2006-os futball világbajnokság nyitó- és záróünnepségén felléptek 2006-ban, amikor különleges vendégfellépőként Barbra Streisanddal turnéztak, amikor 2009-ben felléptek az amerikai elnök, Barack Obama beiktatásának napján adott jótékonysági estélyen (Purple Inauguration Ball), illetve az a különleges koncert is, melyet az idei évben Erzsébet Királynő gyémántjubileumi ünnepségén a Windsor Kastélyban adtak.

Az Il Divo "Greatest Hits" megjelenik standard CD változatban 18 dallal, valamint kétlemezes Gift Edition változatban is. A nóták jelentős részét a rajongók választották ki, és olyan kedvencek találhatóak köztük, mint a "Somewhere", az "Unbreak My Heart", az "Unchained Melody" vagy az "Adagio". 4 dal pedig kifejezetten erre a kiadványra készült: "My Heart Will Go On" (olasz nyelven csendül fel), "I Will Always Love You" (spanyol nyelven), "I Can't Help Falling In Love" (angol nyelven) és "Alone" (spanyolul hangzik el).

A Gift Edition további 13 slágert tartalmaz (a teljes tracklista alább található). Egy Deluxe Edition is elérhető lesz a kiadványból az együttes weboldalán, amely 7 CD-t, 5 DVD-t, egy keményfedeles könyvet és egy emlék látcsövet tartalmaz, mindezt egy különleges hímzéssel ellátott Il Divo-bársonytáskában.

"Nagyon büszke vagyok erre a Greatest Hits gyűjteményre" - mondja Carlos. "Minden dalt szeretek rajta. Arra a sok jóra emlékeztetnek, amiket együtt elértünk, arra, hogy évek óta együtt vagyunk és még mindig rengeteg lemezt adunk el, számtalan koncertet adunk és nagyszerű nótákat készítünk együtt. Egyszerűen fantasztikus, ahogyan az emberek ilyen hosszú ideje támogatnak bennünket és élvezik azt, amit csinálunk. Ez életem értelme."

Urs a következőket nyilatkozta: "Énekesként sosem lehetsz biztos abban, hogy jó lesz, amit csinálsz - minden egyes hang olyan, mint a kötéltánc. De minden éjjel, amikor színpadra lépek, nagyon büszke vagyok arra, amit csinálunk. Az elmúlt 8 év során rengeteget tanultam, számtalan nagyszerű élményben volt részem és élveztem minden pillanatát. Ez a Greatest Hits gyűjtemény nekünk jelenik meg, és reméljük, hogy a rajongóink is tökéletesen átérzik majd azt a nagyszerű utat, amit bejártunk."

A rajongók világszerte mélységesen egyetértenek ezekkel az érzésekkel. Ezeket a csodálatos hangokat már számtalan módon próbálták utánozni, de senki sem tudta náluk jobban csinálni. Egyedül ők eredetiek. Egyedül ők az Il Divo.

Hirdetés