Egy évet kihagy a Fridge

Magára haragította egy rendezvényszervező csapat a lakókat és a döntéshozókat, ennek most a Fridge issza a levét. A Városligeti Műjégpályán tartható rendezvények körül kialakult bizonytalanságok miatt így a Fridge Fesztiválnak egy évet ki kell hagynia. Jövőre azonban új lendülettel és - a korábbi szervezőkhöz csatlakozva - a Sziget szakmai segítségével fejlődik tovább.

Az elmúlt két év alatt összesen közel százezer látogatót vonzott a téli szezonindító fesztivál, amely a zenei programok mellett látványos extrémsport bemutatókkal és a síszezonhoz kapcsolódó kiállítással és vásárral várta a látogatókat, a Városligeti Műjégpályán. Hiába az eddigi sikerek és a több hónapos előkészítő munka, nemrég ugyanis - önhibájukon kívül - kérdésessé vált, hogy a Fridge Fesztivál idén megrendezhető lesz-e.

„Pár hete volt a műjégpályán egy rendezvény, ami a hajnalig tartó hangoskodásával kiváltotta a környező lakók és kerületek, sőt a főváros vezetésének haragját is, ezzel olyan helyzetet teremtettek, ami ellehetetlenítette a korábban két évig sikeresen és közmegelégedésre szervezett fesztiválunk megrendezését” – magyarázta Balogh Balázs, a Fridge alapító-szervezője. A nyárvégi rendezvény amatőr szervezőinek felelőtlensége olyan közhangulatot eredményezett, aminek okán csak este 10-ig lehetne szabadtéri zenés programokat tartani és utána – és az ominózus rendezvény következtében megszigorított zuglói hangrendeletnek köszönhetően - még sátrakban sem lehetne folytatni a programokat.

„A kialakult helyzetnek most a Fridge issza meg a levét. Minket sújtanak a szigorítások, elveszítettünk egy értékes hónapot a kampányidőszakból és ráadásul az elmúlt időszak sajtóhírei miatt több támogatónk is elbizonytalanodott és visszalépett. Mindezek miatt úgy döntöttünk, hogy ez az év kényszerűségből kimarad, ugyanis nem akarunk minőségben visszalépni és az elmúlt években megszokottnál gyengébb és kisebb rendezvényt kínálni” – vázolta a helyzetet Balogh Balázs.

Tehát a Fridge Fesztivál, a szervezők akarata ellenére, idén egy évet kihagy - jelentették be a szervezők. Arra, hogy a rendezvény az idén kialakult nehézségek ellenére, jövőre tovább tudjon fejlődni, garancia lehet, hogy az eddigi szervezők köre kibővül, s a MEEX és a 4 BRO mellé csatlakozott a Sziget Szervezőiroda csapata is. „Azzal, hogy Európa legjobb nagyfesztiváljának a szervezőgárdája is mellénk állt, új lendületet és még komolyabb szakmai hátteret adhatunk a jövő évi Fridge-nek” – vázolta a jövőt Balogh Balázs.