2018. november 14. - szerda

Kéknyúl Hammond Band: Future In The Past Tense

Kinyomtatom...

Új dallal és klippel jelentkezett a Hammond-mániás Premecz Mátyás vezette zenekar, melyet az MR2-Petőfi Rádió hallgatói Akusztik című műsorunkból is ismerhettek.

A Kéknyúl Hammond Band különleges formáció: hazánkban egyedülálló felállásban játszik szórakoztatónak mondható orgonás jazz-funk-bluest. A vezető szerep mellett a basszus is a Hammond orgonára hárul, amely mellett dob, gitár és impozáns fúvós kar játssza saját szerzeményeit. A zenekar havi rendszerességgel játszik Budapesten: a legnagyobb bulihelyeken és a vérbeli, füstös pincekocsmákban egyaránt fellép - mindemellett több nyári fesztiválon is koncertezett már. A zenekar alapítója a Qualitonsból is ismert a Hammond-mániás Premecz Mátyás, - aki, hogy ne maradjunk minőségi orgonaszó nélkül, éves országos Hammond fesztivált szervez, mellette Badics Márk (dob), Jász András (alt szaxofon), Ávéd János (tenor szaxofon), Bognár Attila (pozan) és Csókás Zsolt (gitár). A zenekar debütalbuma Nahát babám címmel 2010-ben jelent meg.

Első videoklipjükre mostanáig kellett várni: az amerikai Andy Hefler énekessel kiegészülve vették fel a Future In Past Tense című számukat, amely a 2013 tavaszára elkészülő második lemezükön is hallható lesz.

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 5 (2 szavazat)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Anabel Montesinos és Marco Tamayo (foto Valuska Gábor)

Gálakoncerttel ért véget november 11-én a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál.

a karácsonyi képeslap

A Nemzeti Színház szeretné néhány rászoruló gyermek ünnepét szebbé tenni.

Fotó: A-TEAM

A budapesti József Attila Színházban háromszor látható a békéscsabai teátrum Micimackó előadása, november 15-én és 16-án délelőtt 10, 17-én pedig 11 órakor.