Kiosztották a Gumizsiráf díjakat

Kiosztotta a Kettőnégy stábja az idei Gumizsiráf-díjakat a Dürer Kertben. Az Év fesztiválja a Fishing On Orfű lett, az Év zenekara elismerést pedig a Supernem söpörte be. A telt házas esemény a Halloween jegyében telt, így rengetegen beöltöztek. Ennek köszönhetően az éjszaka megelevenedett Magdi anyus és Freddie Mercury, továbbá felbukkant Jack Sparrow kapitány és a Ponyvaregényből Mia Wallace.

Az est folyamán hazai underground metal szcéna csaknem húsz csapata adott rövid koncertet. Minden zenekar punk feldolgozásokat játszott, így olyan örökzöldek hangzottak el, mint például a Bad Religion-től a Punk Rock Song, a Ramones-tól a Blitzkrieg Pop, az Exploitedtől a Beat The Bastards és az Offspringtől a The Kids Aren’t Allright. A Fish! zenekar még a Cpg egykori klasszikusát, az Erdős Pétert is színpadra vitte, és ugyanilyen elánnal reszelt el egy Beastie Boys - Ignite - Rise Against hármast a Subscribe is.

A díjátadó rendezvény a Halloween jegyében telt, ezért a szervezők arra kérték a közönséget, hogy beöltözve érkezzenek a Dürer Kertbe. Több tucat zombie mellett további ötletes jelmezeket is lehetett látni. Egy szakállas, hosszú hajú fiatalember kontyba kötötte rőzséjét, otthonkát vett fel, és seprűt hordott magával, ő így idézte meg Magdi anyus szellemét. Felbukkant az est folyamán egy Freddie Mercury-hasonmás is, sűrű bajusszal, mikrofonállvánnyal, hasonló ruhában, mint amilyet az egykori Queen-énekes hordott. Egy dekoratív hölgy pedig a Ponyvaregényből az Uma Thurman által megformált Mia Wallace-nak öltözött. Jelmeze az emlékezetes jelenet alapján készült, amikor Mia túladagolta magát, eleredt az orra vére, és egy adrenalin injekciót döftek a szívébe.