Étel, otthon, esély a rászorulóknak

A Budapesti Karácsonyi Vásár is csatlakozik az Ökumenikus Segélyszervezet országos, jótékonysági akciójához. Már november 16-tól várják az önkéntesek a Vörösmarty téren található faházban a pénzadományokat, melyből a Segélyszervezet szociális intézményein keresztül valódi segítség lesz: étel, otthon és esély a rászorulóknak.

A Budapesti Karácsonyi Vásár már a kezdetek óta biztosít helyet karitatív tevékenységet folytató szervezeteknek. Advent idején különösen fontos azoknak a rászorulóknak a támogatása, akiknek a Karácsony is nélkülözve, ajándékok vagy akár otthon nélkül telik.

„A vásár szervezőjeként, fontosnak tartjuk, hogy az Ünnephez méltó élményt kínáljuk gondolva azokra a látogatókra is, akik esetleg csak itt nálunk élvezhetik a feldíszített karácsonyfa látványát, vagy készíthetnek ajándékot, ingyenesen. A Vásárt több mint félmillió ember látogatja évente, jellemzően vásárlási szándékkal, ezért egy adományozási pont biztosításával lehetőséget kínálunk arra, hogy szeretteik ajándékain túl jótékony célokra is költhessenek. Ehhez azonban elengedhetetlen egy olyan erős üzenet, amely ösztönzi a társadalmi szolidaritást, ezért idén az Ökumenikus Segélyszervezet „szeretet.éhség.” mottóról, és a tört mézeskalácsszívről ismert akciójával működünk együtt annak érdekében, hogy a Vörösmarty téren minél több látogató csatlakozzon az adománygyűjtéshez.” – Vitézy Zsófia, a Budapesti Karácsonyi Vásárt szervező Budapesti Fesztivál-és Turisztikai Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az Ökumenikus Segélyszervezet 1991 óta működik, immáron az ország egyik legnagyobb, nemzetközileg is elismert karitatív szervezeteként. A természeti csapások és ember okozta krízisek károsultjainak segítése mellett folyamatos szociális tevékenységének középpontjában a legszegényebb családok és gyermekek támogatása áll.

Az adventi akció szimbóluma, a mézeskalács-szív, a Vörösmarty téren megelevenedik. A játszóházban, a helyben sütött mézeskalács-szíveket apró üzenetekkel díszíthetik a gyerekek, és ajánlhatják föl a Segélyszervezetnek, hogy aztán ezekkel, valamint a szolnoki családok átmeneti otthonának lakói által készített díszsüteményekkel hálálják meg az adományokat.

Az Ökumenikus Segélyszervezet országos adventi pénzadománygyűjtése december 2-án indul: az ünnepek alatt számos figyelemfelhívó és adománygyűjtő akcióval készülnek, hogy az ünnepi összefogásnak köszönhetően a Segélyszervezet akkor is hatékonyan tudja segíteni a nélkülözőket és bajba jutottakat, mikor karácsony fényei már távolinak tűnnek.

További információ: www.budapestinfo.hu/xmas; www.segelyszervezet.hu