Az El Caminótól a Himalájáig

2006. augusztus 24. 18:39 - pap ©Papp János: Invitáló haiku

Lótuszülésben
A bölcs. Vélnéd: nem is él.
A vándor mesél.

A Centrál Színházban Papp János útinapló sorozata január 25-én kezdődött, de ha le is maradtunk az első alkalomról, jön a többi is.
A Centrál Színház Kisszínházában igazi vándorutakra invitálja a közönséget Papp János, aki gyalogtúrákon az elmúlt években megjárta az El Caminót, Skóciát, Japánt, Lappföldet és a Himaláját is, és élményeit A vándor színész-mesél című előadássorozatban osztja meg a közönséggel.
A képekkel gazdagon illusztrált estek anyaga az utazások alatt írt naplórészletekből és gondolatokból áll. Minden utazást egy-egy külön előadás, amelynek első állomása a legendás El Camino: „Arról fogok mesélni neked, ha eljössz – a humort, lírát, csipetnyi filozófiával fűszerezve – hogy ahol a szeretet, a barátság, a bizalom, a türelem, az együttérzés, a segítőkészség magától értetődő része a létezésnek, ott jó lenni, ott jó élni.”

A január 25-én, vasárnap látható El Camino egyfajta bevezetője volt a négyrészes bérletsorozatnak, amelyben Papp János lappföldi kirándulásáról („Észak-fok titok...”), a Japánban töltött időszakról (Japppános), skóciai benyomásairól („Aki dudás akar lenni...”), valamint a Himaláján („Valaki fölért”) szerzett tapasztalatairól mesélt.

A vándor-színész mesél sorozatnak minden hónapban más epizódját láthatja a közönség.

Helyszín: Centrál Színház Kisszínháza
1065 Budapest, Révay u. 18.