Teljessé vált a Budapesti Tavaszi Fesztivál programja!

A sztárvendégeken egész biztosan nem múlik majd a tavasz mihamarabbi beköszöntése: a Budapesti Tavaszi Fesztivál eddig is illusztris fellépői névsora ugyanis újabb nagy nevekkel bővült!

2013. február 21. 13:17 - Tafeszt ©Tafeszt

A flamenco szerelmesei már bizonyára lázban égnek, hogy végre Budapesten is láthatják a műfaj nagyasszonyát, Carmen Cortést, aki két és fél évtizede nyűgözi le a világot senkiéhez nem hasonlítható, szuggesztív stílusával. A műsor zeneisége az ősi flamencótól a modern dzsesszen át a hagyományos latin ritmusvilágig terjed – ezt fonja unikális egésszé Cortés tüzes, vibráló tánca.

Jurij Basmet 1992-ben alakította meg együttesét a Csajkovszkij Konzervatórium legkiválóbb növendékeiből. Azóta a világ valamennyi jelentős koncertszínpadán felléptek már, ha a számokat nézzük, 5 kontinens 45 országában több mint 1200 hangversenyt adtak – ami önmagában is tekintélyt parancsoló teljesítmény. Hát még, amit hallunk! Budapesti műsorukon Csajkovszkij, Schubert, Mahler és Paganini dallamaival varázsolják majd el a közönséget.

A Varázsfuvola az operatörténet egyik legfontosabb és legnépszerűbb darabja – épp ezért azonban se szeri, se száma az unalmas, tizenkettő egy tucat előadásoknak. Nem így a Budapesti Tavaszi Fesztiválon! Aki egyszer is találkozott már Peter Brook rendezéseivel, az tudja: az általa rendezett Egy Varázsfuvola csakis valami formabontó, izgalmas és elgondolkodtató produkció lehet. Így is van: a Théȃtre des Bouffes du Nord vendégjátéka garantáltan nem hagy majd senkit sem hidegen.

2009. május 2. 19:14 - Tafeszt ©Tafeszt

Snétberger Ferenc ismét rendkívül izgalmas programmal lepi meg közönségét. A Budapesti Tavaszi Fesztiválra meghívta zenésztársát és barátját, a kiváló basszusgitárost, Richard Bonát. Snétberger bevallottam imád duóban koncertezni, a két virtuóz pedig önmagában is szavatolja a sikert – öveket becsatolni, fergeteges utazás lesz ez az afrikai, a roma és a klasszikus zene, a bossa nova és a dzsessz határain innen és túl.

Massimo Mercelli nevénél már csak fuvolajátéka hangzik jobban: az olasz magyar kulturális évad egyik emblematikus koncertje lesz az ő budapesti fellépése a Liszt Ferenc Kamarazenekarral. Ahogy azt már csodálói megszokhatták, hozzánk is különleges és sokszínű műsorral érkezik, amelyben Ennio Morriconétól Verdin át egy Orbán György-ősbemutatóig sok minden helyet kap.

Xiao Wang csodagyerekként kezdte hegedűművészi karrierjét: tizenegy évesen már a Nemzetközi Csajkovszkij Verseny középdöntőjébe hegedülte magát! A ragyogó tehetségű fiatal zenész nagy rajongója Szigeti Józsefnek: „Szigeti előadásmódja nagyon fontos számomra. Egyedi ízlése és rengeteg ötlete volt.” A Szigeti-versenyen megosztott első díjat elnyerő művész a fesztivál ideje alatt megnyíló Budapest Music Centerben ad koncertet.

Részletes programinformáció: www.btf.hu

Hozzászólások (1)

  • anon
    zsuzsi

    A Budapesti Tavaszi Fesztivál szervezői ezúton tájékoztatják a nézőket, hogy Jurij Basmet és a Moszkvai Szólisták március 24-i koncertje egészségügyi okok miatt elmarad.

    márc. 12, 2013