2018. június 24. - vasárnap

Márciusi tárlatvezetések.az MNG-ben, a hónap témája - Utazás

Kinyomtatom...
Magyar Nemzeti Galéria, logó

Március az utazás hónapja? Ha a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria programjait nézzük, akkor mindenképpen. A Szépművészeti Múzeum március 21-én sorra kerülő Múzeum + rendezvényének középpontjában ugyanis az utazás áll.

Ehhez a programhoz illeszkedik a Magyar Nemzeti Galéria egész hónapon átívelő tárlatvezetés-sorozata, ami az utazás témáját, illetve az utazáshoz kapcsolódó műalkotásokat veszi sorra. Rákóczi Ferenc útikárpitjától kezdve a romantikus utazók képein át a magyar tájakat felfedező művészekig szinte minden jelentős műalkotás szóba kerül majd. De nem maradhatnak ki Csontváry Kosztka Tivadar rejtélyes utazásai és a holdfényes athéni sétakocsikázás sem. A 20. század művészetében pedig egészen új értelmet nyernek a régi művészi utazások célpontjai, mint pl. a Duna, vagy a Riviéra. Tárlatvezetéseink egy képzeletbeli utazásra invitálnak a magyar képzőművészet legnagyszerűbb alkotásait érintő nagyonis valóságos művészettörténeti utazás segítségével.

mng 2.jpg

A tárlatvezetések a Galéria állandó gyűjteményéhez kapcsolódnak, azokon az állandó kiállításra váltott belépőjeggyel lehet részt venni, márciusban minden szombaton 16 órától.

Tárlatvezető: Gimesy Péter művészettörténész

A tárlatvezetések időpontja és tematikája:

  • március 2. Egy úti kárpit története. Tárlatvezetés a Barokk gyűjteményben.
  • március 9. Romantikus úti képek.Tárlatvezetés a XIX.századi gyűjteményben.
  • március 16. A magyar vidék újra felfedezése a Szecesszió idején . Tárlatvezetés a XX.századi gyűjteményben
  • március 23. Csontváry rejtélyes utazásai. Tárlatvezetés a XX.századi gyűjteményben
Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

A kiállítást június 21-én Mélyi József nyitotta meg a Centrális Galériában.

Zsuffa Zsanna Lídia - kócsag

A 300 m2-nél valamivel nagyobb alkotás a XI. Bertalan Lajos utca 16. szám alatt található társasház tűzfalára került fel, tervezője Zsuffa Zsanna Lídia.

fotó Lantos Zsuzsanna

Egy jómódú család összetört életének töredékeit ismerhetjük meg az olasz író, Enrico Luttmann Szilánkok című darabjában.