2018. június 20. - szerda

Az Athenaeum Kiadó márciusi újdonságai

Kinyomtatom...
Athenaeum kiadó, logó

Lydia Netzer: Ragyogj, édesem!, Dr. Kevin Dutton: Sikeres és bölcs pszichopaták, Amanda Stevens: Örök kísértés – hátha találsz egy Téged érdeklő könyvet!

Lydia Netzer: Ragyogj, édesem!
Te a Holdon, én a Földön
Fordította: Varga Krisztina

Amikor Maxon megismerte Sunnyt, 7 éves, 4 hónapos és 18 napos volt. A Föld 2693 alkalommal fordult meg a tengelye körül addigra. Maxon más volt. Sunny is más volt. Együtt mások lehettek. Most, 20 évvel később házasok, és Sunny csak arra vágyik, hogy „normális” legyen. Háziasszony és anya, míg férje, a zseniális mérnök épp NASA kiküldetésen van a Holdon, új robotkolónia programozásán munkálkodva.

Kívülállók voltak, akik halálosan egymásba szerettek. Különleges, eltéphetetlen szálak kötik őket egymáshoz. Van egy autista kisfiuk, és Sunny újra gyermeket vár. Édesanyja kórházban haldoklik. Az űrben pedig szörnyű tragédia történik.

Sötét titkok, rég elfeledett gyilkosságok, és egy libbenő szőke paróka, mely hirtelen mindenre fényt derít. És minden megváltozik.

három

Dr. Kevin Dutton: Sikeres és bölcs pszichopaták
Élettanulságok szentektől, kémektől és sorozatgyilkosoktól
Fordította: Sóskuthy György

Ha meghalljuk ezt a szót „pszichopata”, máris gyilkosokra, erőszaktevőkre, öngyilkos merénylőkre és gengszterekre gondolunk. Filmbeli megfelelőjükkel ellentétben azonban nem mindegyik pszichopata erőszakos vagy bűnöző. Sőt, a pszichopaták néhány olyan tulajdonsággal rendelkeznek, melyek nagyon is sikeressé teszi őket. Nem ismerik a félelmet, önbizalmuk mindent elsöprő, kegyetlenek és kiváló az összpontosítóképességük.

De vajon mi különbözteti meg az önfeláldozó tűzoltót, az életet mentő sebészt a pszichopata sorozatgyilkosoktól? Mit tanulhatunk tőlük, s hogyan fedezhetjük fel a bennünk rejtőző pszichopatát? Ezekre a kérdésekre keresi a választ dr. Kevin Dutton pszichológus, s a válaszok érdekében ellátogat maximális biztonságú börtönök kizárólag pszichopatákat őrző részlegébe, kiugrik egy repülőgépből, s részt vesz egy pszichopatává tevő tudatmódosító kísérletben is.

három

Amanda Stevens: Örök kísértés
A Sírkertek Királynője trilógia első kötete
Fordította: Szlovacsek Ilona

A huszonhét éves Amelia Gray nem egy átlagos temetőrestaurátor, bár nagyon igyekszik az lenni. A lány ugyanis látja a halottak szellemét. A falánk és könyörületet nem ismerő jelenések az emberek érzelmeiből táplálkoznak, s elszívják az életerejüket.

John Devlin detektív a charlestoni ódon temetőkbe rejtett halottak gyilkosai után nyomoz, s tanácsért fordul a temetőszakértő Ameliához. A lányt lenyűgözi a vad kisugárzású és rejtélyes detektív, akit feleségének és kislányának kísértete őriz.

A kettejük közötti vonzalom azonban hamarosan minden elővigyázatosságot legyőz, s közös nyomozásuk során vérfagyasztó kalandokban lesz részük. Félrelibben az e világ és a másvilág közötti fátyol, s feltárulnak az ismeretlen veszedelmek…

három 

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

fotó Lantos Zsuzsanna

Egy jómódú család összetört életének töredékeit ismerhetjük meg az olasz író, Enrico Luttmann Szilánkok című darabjában.

plakát

Egyetlen alkalommal levetítik Az ördög jobb és bal keze című western-vígjátékot, majd a Bud Spencer-Terence Hill Emlékzenekar ad koncertet a páros legnépszerűbb filmzenéiből.

Duna Karnevál

Immár hagyományosan a Nemzeti Filharmonikus Zenekar ünnepi nagykoncertjével veszi kezdetét a Margitszigeten a Budapesti Nyári Fesztivál három hónapon át tartó gazdag programsorozata.