20 éves a Budafoki Dohnányi Zenekar

Jubileumi hangversenysorozat a Művészetek Palotájában. A Budafoki Dohnányi Zenekar ebben az évben ünnepli alapításának 20. évfordulóját. A jubileumi év tiszteletére a zenekar négy koncertet ad a Művészetek Palotájában.

Február 27-én egy látványos hangversenyre hívják a közönséget, Zene plusz képzőművészet címmel. A koncerten közreműködik Cakó Ferenc homokgrafikáival.

Március 17-én Zene plusz tánc elnevezésű koncerten közreműködik a Budapesti Akadémiai Kórustársaság, a Nyíregyházi Cantemus Vegyeskar, a Forte Társulat és a Talamba Ütőegyüttes.

2011. október 16. 20:47 - doh 1 ©doh 1

Március 24-én a XIV. Budapesti Nemzetközi Kórusverseny nyitókoncertjén a Budafoki Dohnányi Zenekar kiváló magyar énekkarokkal szövetkezve Orbán György és Gyöngyösi Levente egy-egy nagyszabású oratorikus művét szólaltatják meg a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében.

A jubileumi nagykoncertre április 8-án,egy gálaest keretében kerül sor. Az ünnepi hangversenyen olyan produkciókat hallhatnak, amelyben a zenekar bemutatja mindazt az értéket, műhelymunkát és innovációt, amely az elmúlt 20 évben felhalmozódott az együttesben.