Oláh Gergő: „Új dalok” EP

Oláh Gergő, a 2012-es X-Faktor széria győztese egy csapásra belopta magát az emberek szívébe, hiszen amellett, hogy szerény és szeretetre méltó személyiség, kiválóan énekel és táncol is. A tehetségkutató megnyerése óta csak két dologgal foglalkozik megállás nélkül: családjával és karrierjével.

„Törj ki a csendből!” című debütáló slágere, melyet Rakonczai Viktor, Rácz Gergő és Szabó Ágnes írt kifejezetten a műsor győztesének, már a megjelenés napján történelmet írt, hiszen korábban még egyetlen hazai tehetségkutatós művész dala sem került az iTunes kislemezlista #1 pozíciójába néhány órával azután, hogy megnyerte a műsort, ráadásul még további 5 napon át ez a dal vezette a digitális dalletöltési listát a legnagyobb digitális zeneáruházban. A dal azóta a rádiók kedvencévé is vált, múlt héten már egészen a Top25-ig menetelt a hazai slágerlistán, és hétről hétre egyre feljebb lép.

2013. február 5. 12:03 - Oláh Gergő: Új dalok ©Oláh Gergő: Új dalok

Oláh Gergő február első két hetét egy stúdióban töltötte, ahol elkészültek vadonatúj dalai is, így a hazai X-Faktor történetében ő jelentethet meg vadonatúj dalokból álló kiadványt a leghamarabb a műsor befejezése után. Az „Új dalok” című, elsőként kizárólag digitálisan megjelenő EP-re három vadonatúj magyar nyelvű dalt rögzített, melyekben nemcsak előadóként, de szerzőként is közreműködött. A „Rajzolom az álmot” és az „Áll az idő” Szűcs Norberttel, míg a „Vár a világ!” Burai Krisztiánnal közösen készült. A debütáló EP-n ezen felül természetesen megtalálható a „Törj ki a csendből!” című sláger, valamint annak vadonatúj angol nyelvű változata is „Breaking The Silence” címmel, melynek szövegét Johnny K. Palmer írta. Ráadásként a „Rajzolom az álmot” című felvétel is elkészült angol nyelven Király Viktor szövegével, „Paint A Picture” címmel. A dallistát a „Törj ki a csendből!” magyar és angol nyelvű változatának remixei zárják, melyeket Goldhand és Dj Free készítettek közösen. Az „Új dalok” EP március 4-től vált letölthetővé az összes hazai digitális zeneszolgáltató kínálatában, ám a rajongók már február 18-tól meghallgathatták audio streaming formájában exkluzívan a Telenor Deezer Zene szolgáltatásának köszönhetően. Az EP az elmúlt két hétben folyamatosan a #1 pozíciót birtokolta a Deezer albumhallgatási toplistáján (http://www.deezer.com/hu/#/tops/album) de a Top10 dalok között is 3 dallal szerepelt végig.

 

Oláh Gergő „Új dalok” EP teljes tracklista:

  1. Törj ki a csendből!
  2. Rajzolom az álmot
  3. Vár a világ!
  4. Áll az idő
  5. Breaking The Silence
  6. Paint A Picture
  7. Breaking The Silence (Goldhand & Dj Free Remix)
  8. Törj ki a csendből! (Goldhand & Dj Free Remix)