2018. február 25. - vasárnap

Lipcsei Könyvvásár 2013

Kinyomtatom...

A Lipcsei Könyvvásár 2013-ban 350 helyszínével és 2.600 rendezvényével Európa egyik legnagyobb irodalmi eseménye. A Frankfurti Könyvvásár után Lipcse Németország legnagyobb könyvvására, a könyvkiadók, lektorok és a német könyvszakma tavaszi seregszemléje. 2012-ben 163.500 látogatója volt, 69.000 négyzetméteren 2.071 kiadó 44 országból állított fel standot.

A Magyar Standot a német könyvszakma és a média képviselői, valamint a vásárlátogatók a már ismert és bevált helyen, a nemzetközi kiállítók és a szépirodalmi könyvkiadók között, a 4. csarnokban találják. A három évre kedvezményesen bérelt E402-as standhelyünk sarokelhelyezésén keresztüli nyitottságával, Franciaország és Lengyelország tőszomszédságában, szemben a Cafe Europa nevű frekventált nemzetközi rendezvényhelyszínnel, elhelyezése, színkoncepciója, nyitottsága, átláthatósága miatt az átlagos vásárlátogató számára is feltűnő.
A Magyar Stand .CHB által kidolgozott koncepciója, hogy nemcsak a bevett, szokványos módon mutatja be az új köteteket (portré, életrajz, idézetek), hanem multimediális, mozgóképes installációkkal kiegészítve.
Frankfurt szakmai fórumaival ellentétben, a lipcsei Magyar Stand tematikus súlypontjainak meghatározásánál, valamint a standhoz kapcsolódó rendezvényprogram kialakításánál a német fordításban frissen megjelent könyvújdonságokra koncentrálunk.

A Magyar Stand kiállítása keretében Weöres Sándor születésének 100. és Gárdonyi Géza születésének 150. évfordulójára emlékezünk, valamint Konrád György 80. születésnapjához könyvsarokkal gratulálunk.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

2018. február 16. és március 18. között tekinthető meg.

Kohán György: Vásárhelyi utca

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum közös kiállítása a Várkert Bazár, Testőrpalotában.

Berény Róbert: Weiner Leó arcképe, 1911

A végre közgyűjteménybe került remekművek minden látogató számára megtekinthetőek a Magyar Nemzeti Galéria állandó kiállításán.