Moha Kávéház és Kultúrtér – márciusi programok

Programajánló, programajánló, programajánló.... íme:

március 2. szombat 19:30
Balogh Tamás Trió koncertje

2013. március 5. kedd, 19.00
Godot Irodalmi Estek
Nőirodalom - A gender térnyerése kultúránkban – quota?

Érzékelhető-e a női nézőpont térnyerése a kultúrában? Miért van szükség arra, hogy azonos arányban jelöljék az írószervezetek a nő szerzőiket is és ez először külsőleg legyen szabályozva?
A témáról Czapáry Veronika és vendégei beszélgetnek.

2013. március 7. csütörtök, 19.30
Jazz másképp sorozat
"A JÖVŐ JAZZ DÍVÁI "
Ez az este kicsit eltér a JAZZmásképp programok eddig megismert koreográfiájától. Ez alkalommal nem ismert jazz zenészek, hanem ígéretes jövő előtt álló, tehetséges énekesnők varázsolják el a Moha közönségét. Ők a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazzénekes növendékei, a jazz jövőjének nagy reménységei.

2013. március 9. szombat
A Moha ezen a napon a Karinthy-túra egyik fő állomása. Lelkes lokálpatrióták idén harmadik alkalommal rendezik meg ezt a kulturális vetélkedővel tarkított sétát. A játék menete: a résztvevők a verseny napján a Moha Kávéház és Kultúrtérben kézhez kapnak egy totót és egy feladatlapot, melynek útmutatása alapján felkeresnek néhány olyan helyszínt, amely valamilyen formában köthető a Karinthy-családhoz vagy a Karinthy Színházhoz, majd a kitöltött feladatlapokat és a totót a rendezőknek a célban leadják. A séta egész szombat délelőtt 10-13 óra között tart.

11:00 – 12:30
Moha Mini programkapocs: Karinthy – Helyem a Százholdas XI. kerületi Pagonyban… térbe helyezett térkép.
13:00
Meglepetés filmvetítés

17:00
Mester és tanítványai
Vendég: Vanmocsello

19:30
Barokk kuplé
A Mezítlábas Zenészek megbolondított barokk koncertje.
A Mezítlábas Zenészek művészcsoportot Koltai Katalin gitárművész és Bodrogi Éva énekművész hozta létre 2006-ban. A csoporthoz állandó tagként csatlakozott 2009-ben Bartek Zsolt klarinétművész. A három klasszikus zenész törekvése egy olyan tér megalkotása, mely különböző művészeti ághoz tartozó előadóművészek és alkotók számára a szabad alkotás és önkifejezés lehetőségét adja.
Kamarazenei, összművészeti, ifjúsági és kortárs zenei projektjeik kiemelt célja a nyitott és őszinte „mezítlábas” kommunikáció, mely lehetőséget teremt a művészetek és különböző társadalmi csoportok közti párbeszédre, és arra, hogy szélesebb közönséghez juthasson el kortárs és komolyzene.