Színes áprilisi programcsokor a Mohában

A Moha Kávéház és Kultúrtér minden korosztály számára igyekszik szórakozást nyújtani. Áprilisban a nagy sikerrel indult gyerekprogramok mellett az egyéb megkedvelt sorozatok is várják az érdeklődőket, mint például a Godot Irodalmi Estek, a Godot Filmklub, valamint a Mester és Tanítványa.

A Moha Jazz színpadán ebben a hónapban számos ismert, zseniális művészt hallgathat meg a közönség: többek között koncertezik Winand Gábor, Szakcsi Lakatos Béla, Elza Valle, Kozma Orsi, Gáspár Károly és Kunovics Katinka.

A Moha Kávéház és Kultúrtér célja azon kívül, hogy finom ételekkel és italokkal kínálja a betérőket, hogy a Bartók Béla út egyik összművészeti központjává váljon, ahol számos különböző program várja a vendégeket. Ennek egyik új eleme a Moha Mini, amely egy interaktív, fejlesztő gyerekfoglalkozás szombat délelőttönként. Ennek a kezdeményezésnek a célja, hogy nem gyermekfelügyeletet, hanem kreatív hasznos programot kínáljon a MOHA! A Moha Mini mind a Godot Galéria, mind a Kávéház Kiállítóterének aktuális tárlataihoz kapcsolódóan hétről hétre a kézügyességet, a vizuális látásmódot, a kultúra iránti érdeklődést fejlesztő hasznos izgalmas programokat kínál kicsiknek, nagyoknak egyaránt.

Ebben a hónapban lesz filmvetítés, Visszautazás az őskorba - frottázs és homok lenyomatok készítése, történetté fűzése, valamint beszélgetés a Két egér könyvsorozat kiadójával.

Az április hónapja a Jazz rajongóinak is számos különlegességet tartogat a Mohában. A jazz házaspár, Winand Gábor-énekes és szaxofonos és kubai felesége, Elsa Valle - akit a televíziónézők a Fábry show énekeseként ismerhettek meg - most a világhírű zongoristával, Szakcsi Lakatos Bélával lép fel 12-én a Moha Jazz színpadán. A következő napon, 13-án Gáspár Károly és Kunovics Katinka estjét hallgathatják meg az érdeklődők. A nagy népszerűségnek örvendő Kozma Orsi Quartett 20-án koncertezik a Mohában.

A márciusi Ménesi úti Eötvös Collegium működését és legendás évtizedeit felelevenítő nagy sikerű Godot Irodalmi Est után április 16-án a könyv utóéletének kérdései, a műfordítás műhelytitkai kerülnek a középpontba. Ezen az estén Rácz Péter beszélget Gerevich Andrással, Krusovszky Dénessel, valamint Paetzke Hans-Henninggel. 

Nézz rá a moha honlapjára, ahol részletesen megtalálod a programokat:   www.mohacafe.hu