e-karikatúra Pályázat

Beküldési határidő: szeptember 15. A kArton Galéria – Karikatúra és Képregény Múzeum, valamint a Szerencsejáték Zrt. Országos e-karikatúra Pályázatot hirdet magyarországi és határon túli magyar hivatásos és amatőr karikaturisták, szatirikus képzőművészek és reklámgrafikusok, továbbá 6-12 éves gyerekek részére, több témakörben és kategóriában.

Kötött és kötetlen téma, kategóriák:

A MÁZLI témakörben a szerencse, szerencsejátékok, nyeremények témával lehet pályázni fejenként maximum 5 db digitális vagy digitalizált karikatúrával.

Az AKÁRMI témakörben tematikus megkötés nélkül, két kategóriában lehet pályázni, kategóriánként maximum 5 db digitális vagy digitalizált művel.

I. Sajtókarikatúra kategória

II. Alternatív humoros vagy szatirikus-groteszk geg kategória
A szabad e-publikációk feszesebb és dinamikusabb kifejezésmódjait alkalmazó rövid animációs vagy video munkák, fotózott tárgykarikatúrák, applikációk, performanszok, street art gegek stb.

A MINDEN FÉLE HÜJESÉG c. szabad témakörben 6-12 éves gyerekek fejenként maximum 5 db digitális vagy digitalizált karikatúráját várjuk.

Pályázati feltételek

A pályázatra 1 évnél nem régebbi, a nyomtatott sajtóban, ill. annak webmellékletében, vagy önálló webújságban még nem publikált munkákat lehet küldeni a kukac@karton.hu e-mailcímre.

Minden felnőtt pályázó részt vehet a MÁZLI c. kötött témában és az AKÁRMI c. kötetlen téma mindkét kategóriájában, így fejenként max. 15 mű küldhető.

Beküldési határidő: 2013. szeptember 15. éjfél.
e-mail cím: kukac@karton.hu

2013. július 1. 21:45 - ferdeBanner2 ©View on Flickr

Zsűri

A beküldött műveket szakmai zsűri válogatja.

Kiállítás, megnyitó és díjátadó buli

Az e-kiállítás teljes zsűrizett anyaga 2013. október 10-től tekinthető meg a kukac.postr.hu lap "Kiállítás" oldalán. Ebből egy reprezentatív mustra - a legjobb 50 mű - egy "hagyományos" kiállításon is látható lesz 2013. november 15-ig a kArton galériában. A megnyitó-díjátadó rendezvény 2013. október 10-én, 19 órakor kezdődik ugyanott.

Támogatás

A pályázattal kapcsolatos további információkat (híreket, adatokat, cikkeket, véleményeket stb.) 2013. július 10-től folyamatosan töltjük fel az origo c. internetes újság kukac.postr.hu blogjára. Speciális szakmai tanácsok Császár Tamástól, a rendezvény művészeti vezetőjétől kérhetők a cs.tamas@karton.hu e-címen.

A pályázaton való részvétellel a pályázók elfogadják a részvételi feltételeket.

Minden pályázónak jó munkát és sikeres részvételt kíván a KUKAC szervező stábja!

kArton galéria - Karikatúra és Képregény Múzeum Közleménye