2018. november 13. - kedd

Hatalmas érdeklődés a Cirkuszok Éjszakáján

Kinyomtatom...
cirkuszok_ejszakaja_lelle.jpg

Teltházas előadásokkal és hatalmas sikerrel debütált a Cirkuszok Éjszakája. A Budapesten, Balatonlellén, Balatonfüreden és Zamárdiban szombaton lezajlott eseménysorozatot először rendezték meg a minőségi cirkuszművészet népszerűsítésének jegyében.

Ezen az estén éjfélig tartottak az előadások, több egyedi produkcióval megspékelve. Budapesten a Circus Maximus fantasztikus előadásán túl például porondra lépett Farkas Zsolt, a TV2-n megrendezett Ének Iskolája című műsor győztese. Az Itália cirkuszcsodáit a budapesti manézsba varázsoló Togni-dinasztia világhírű attrakciói mellett pedig a Baross Imre Artistaképző tehetségei is bizonyítottak. A rendhagyó este zárásaként egy szenzációs varietét nézhetett meg a közönség. A szünetekben a nézők lefotóztathatták magukat egy óriáskígyóval, vagy elképesztő kártyatrükköknek lehettek szemtanúi a Fővárosi Nagycirkusz előtt.

cirkuszok_ejszakaja_szandra_lelleSzandra
Balatonlellén a Magyar Nemzeti Cirkusz egy hajmeresztő mutatvánnyal hívta fel magára a figyelmet. Egyik artistájuk biztosító kötél nélkül a cirkusz tetején egyensúlyozott, és természetesen Szandra, a „borotváló elefánt” ezúttal is hatalmas tapsot kapott. Füreden a műsoron kívül meglepetésekkel készültek: a közel 100 éves múltra visszatekintő Eötvös Cirkusz előtt programokkal kedveskedtek a nyaralóknak, a látványos show végén pedig egy egyedi konfettiesővel búcsúztatták az első Cirkuszok Éjszakáját. Zamárdiba szombat este nem csupán a Balaton Sound fesztivál miatt volt érdemes elmenni, hanem azért is, mert a város volt a Cirkuszok Éjszakája egyik helyszíne, ahol Richter Flórián és 50 fős társulata bemutatta lovas előadását, a Horse Evolution Show-t.

OLYMPUS DIGITAL CAMERABudapest
Az összefogás a minőségi cirkuszművészet népszerűsítéséért eredményes volt. Szombat este több ezren voltak részesei annak a szórakoztatásnak, amelyet csak a cirkusz tud nyújtani. 

Sajtóközlemény

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Idén 16. alkalommal jelentkezik az évről évre egyre népszerűbb MittelCinemaFest – Közép-Európai Olasz Filmfesztivál.

plakát

Mészáros Antónia, az UNICEF magyarországi vezetője nyitja meg a 15. Verzió Filmfesztivált este 7-kor a Trafóban.

plakát

Este 6-tól éjjel 11-ig tartanak a programok a Holnemvolt Várban.