Advent az Eventuellben

Adventi kiállítás és vásár az Eventuell Galériában 2013. december 5-21 között. Már közel kétévtizedes hagyomány, hogy az Eventuell Galériában a Karácsonyt megelőzően tartalmas programmal várják a látogatókat.

Az Adventi Kiállítás megnyitóján, december 5-én, ahogy ezt már az Eventuellben megszokhattuk, más műfajok jeles képviselőivel is találkozhatunk. Rékai Miklós etnográfus az ünnep különböző rétegeiről, reflexióiról tart előadást, majd Góbi Rita Társulatának táncosai Szatzker Zsanett harmónikaművész közreműködésével egy táncetűdöt adnak elő.

Az iparművészek által létrehozott és működtetett galéria az alapítók egyedi textíliáin kívül, ezúttal többek között Rejka Erika keramikusművész egyedi pen-drive tartóit, izgalmas üveg tálait, Máté Eszter ezüst “állatfigurás” nyakláncait, a SZIA 2014-s bőr naptárait, ajándéktárgyait valamint a Blue Paprika nyakláncait, fülbevalóit mutatja be. Az Eventuell Galéria elődje, az Eventuell Studió 1994-ben alakult. Alapító tagjai: Kónya Kinga, Munkácsi Gábor, Szabó Zsuzsi,  Szigeti Szilvia textiltervezők és Radnóti Tamás belsőépítész. A csoport nyitott, önszerveződő, egyéni utakat járó tervezőkből álló alkotóközösség. Ennek köszönhető, hogy az alapító tagok nagy részén kívül az évek során sok új tag csatlakozott hozzájuk. A tervezők egyedi és kisszériás tárgyakat hoznak létre.Mindannyiukra jellemző a saját szakterületükön, a különböző tradicionális technikák felhasználása, mai korra jellemző átírása, a kreatív anyaghasználat, anyagtársítás, az organikus szemléletmód. A kiállítók egyénileg és csoportosan is számtalan hazai és külföldi kiállításon, szakmai rendezvényen és szakvásáron vesznek részt.

2013. december 5-21. - Adventi kiállítás és vásár. Eventuell Galéria, Budapest V. Nyáry Pál u. 7. Nyitvatartás: H-P: 11.00-18.00, Szo.:10.30-14.00.

Kiállítás megnyitó: 2013. december 5-én 19.00 órakor.

19.00-19.20: Az ünnep rétegei - reflexiók a Karácsonyról, Rékai Miklós etnográfus előadása

19.20: Táncetűd a Góbi Rita Társulat elő adásában. Közreműködik: Szatzker Zsanett harmónikaművész.