Francia Gasztronómiai Napok

December 5-7. között a Hegyvidék Bevásárlóközpont egy újabb izgalmas rendezvény-sorozatnak, a Francia Gasztronómiai Napoknak ad otthont.

A hegyvidéki plázába - együttműködésben Franciaország magyarországi nagykövetségével és az UBIFRANCE képviseletével - beköltöznek azok a cégek, amelyek a magas minőségű francia gasztronómiát képviselik a magyar piacon. Sőt, az esemény színvonalát emeli egy neves francia séf és egy híres francia cukrász kóstolóval egybekötött látványos bemutatója. A nemzetközileg is ismert és elismert Christophe Dovergne mesterszakács és Frédéric Gouteau cukrászmester kizárólag a rendezvény miatt repül Franciaországból Budapestre.

A háromnapos eseményt Roland Galharague, Franciaország magyarországi nagykövete nyitja meg.

„A Hegyvidék Bevásárlóközponttal együttműködésben szervezett Francia Gasztronómiai Napok páratlan lehetőséget jelent a magyar vásárlóknak, hogy felfedezzék a francia szakácsművészet jó minőségű és vonzó árú termékeit. Reméljük, hogy a bemutatott termékek elvarázsolják majd a magyarországi forgalmazókat is, akik a nagyközönség számára is elérhetővé tehetik őket”. „Nagyon örültünk, amikor a követség megkeresett minket a rendezvény ötletével, amelyre természetesen igent mondtunk, hiszen ez egy újabb lehetőség arra, hogy törzsvásárlóinknak ismét egy minőségi programot kínáljunk, illetve megszólítsuk azokat, akik még nem jártak a Hegyvidék Bevásárlóközpontban, de hallottak már rólunk, és fontos számukra a megfizethető minőség. A karácsonyi készülődéshez bérlőink akciói, és a jelenlegi rendezvényünk kínálata prémium választási lehetőséget kínál.”– fogalmazott Balassa László, ügyvezető igazgató.

Prémium minőségű sajttal, pástétommal, és egyéb ínyencségekkel érkezett a Magyarországon egyre népszerűbb Le Gourmet de Bordeaux. A Franciaországban 50 éves kereskedelmi hagyománnyal és tapasztalattal rendelkező Siclari többek közt édes és sós rágcsálnivalókat hozott, az IFDT Kft. ellenállhatatlan francia párlatokból tartott kóstolót, a gyümölcs szakértőjeként is ismert Védrenne pedig széles ízválasztékot hozott varázslatos szirupjaiból.  Az UBIFRANCE és a Francia Intézet értékes nyereményjátékokkal készült, a Rendez vous Nature bio és natúr kozmetikumai minden korosztály tetszését elnyerték. Christophe Dovergne mesterszakács és Frédéric Gouteau cukrászmester a plázában található Bruno&Bruno étteremben élőben készítenek el francia karácsonyi finomságokat és a végén bemutatnak néhány professzionális trükköt. A rendezvény ideje alatt a hamisítatlan Szajna-parti, hagyományos francia harmonikás-énekes hangulatot élő zenei produkció garantálja.

A Francia Gasztronómiai Napok december 5-7. között reggel 10 és este 20 óra között látogatható, a belépés ingyenes!