2018. június 25. - hétfő

Curry House

Kinyomtatom...
Curry House, plakát

Új gasztro színfolttal gazdagodott a Palotanegyed. A Bródy Sándor és Horánszky utca sarkán a Curry House várja hamisítatlan indiai konyhájával a pesti ínyenceket.

India különbözik – ez a hangzatos turisztikai szlogen mindenre érvényes, de még a kontinensnyi országon belül is. Minél távolabb kerülünk Indiától, annál inkább csak egy szó marad meg, ami az országhoz kapcsolódva először ugrik be: a curry. Minden régiójának saját, a többitől eltérő gasztronómiája, hagyománya, kultúrája van. Az indiai ételekben mégis van valami közös, ez pedig a jellegzetes, intenzív fűszerezés – ami nem szükségszerűen jelent csak csípősséget. Inkább illatok és ízek sokféleségét.

Ez a gasztronómiai főszereplő – a curry - most személyesen is megjelent Budapesten. A Curry House étterem célja, választott hivatása, hogy egész India sokféleségét megmutassa az ízek segítségével. Az autentikus indiai vendéglátóhelyet a fiatal bangladesi vállalkozó, Zulkarnain Saer Khan álmodta meg és hívta életre. Az étterem feltárja India konyhájának titkai és mélységeit. Ez lehetővé teszi a vendégek számára, hogy sok éves tökéletesítéssel kialakított, sajátos ételkészítési technikákat és több ezer mérföldön átívelő ízeket ismerhessenek meg. Az étterem fogásai kézműipari remekek, amelyeket gondosan válogatott, természetes alapanyagok, hagyományos dél-ázsiai és klasszikus összetevők felhasználásával, továbbá sajátos főzési technikák alkalmazásával készítenek. Az étterem szakácsai élvezetes, kortárs ételeket alkotnak, melyek meggyőzik a vendégeket arról, hogy a Curry House választéka otthonra talál a főváros gasztronómiai palettáján.

A Curry House tulajdonosa Zulkarnain Saer Khan másfél éves kutatást végzett a közép-kelet-európai régióban üzemelő dél-ázsiai (indiai, pakisztáni, bangladesi) éttermekről. Ennek eredménye az új budapesti étterem. Séfje, Shyam Shrestha tapasztalatát Dubai híres szállodáiban szerezte: Sofitel Dubai, Dubai Marine Beach Resorts és az Abu Dhabi British Club. A konyha egyik erőssége, hogy az iszlám hagyományok szerint megengedett, halal húst használ fel. Az étterem ugyanakkor kiváló helyszín egy izgalmas koktél elfogyasztására is, ugyanis a bármixere, Saurabh Mathur – mielőtt a Curry House-ba érkezett volna – olyan helyeken dolgozott korábban, mint a Hard Rock Café Mumbai, Rock Bottom Dubai, MGM Macau Hotel, Dubai Marine Beach Resorts vagy Rotana Group. A Curry House kötelességének tartja, hogy olyan ételekkel szolgálja ki vendégeit, mint egy igazi indiai konyha: minden legyen friss és desi (nagyon indiai). A Curry House egyben oktató étterem is, nem titkolja a receptjeit. Curry főzőtanfolyamot tart, bemutatva, mit jelent ilyen módon étkezni. Olyan hangulatot kívánnak megteremteni a pesti falak között, amit mindenki szórakoztatónak és izgalmasnak talál. Étlapja kulináris kirándulásra viszi a vendégeket Mumbaitól Kalkuttáig, Himachal Pradesh-től Dél-Indiáig. A napi menüben minden nap különböző ételek jelennek meg, hogy a benyomás mindig friss, új és izgalmas maradjon. A Curry House jelenleg egy 15 éves márkafejlesztési időszakra tervez azzal a céllal, hogy a közép-kelet-európai régió trendteremtő márkája legyen az indiai éttermek világában. Terve, hogy 2020-ig öt másik közép-kelet-európai országban is megjelenjen.

„Fenntartható környezetet szeretnénk létrehozni mindannyiunk számára” – vallja Saer Zulkarnain Khan.

Curry House étterem

1085 Budapest, Horánszky utca 1.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

fotó Lantos Zsuzsanna

Egy jómódú család összetört életének töredékeit ismerhetjük meg az olasz író, Enrico Luttmann Szilánkok című darabjában.

fotó Designfood/Fekete Antonio

Nyolcadik helyen végzett a magyar csapat a Bocuse d'Or Torinóban megrendezett európai válogatóján.

plakát

Egyetlen alkalommal levetítik Az ördög jobb és bal keze című western-vígjátékot, majd a Bud Spencer-Terence Hill Emlékzenekar ad koncertet a páros legnépszerűbb filmzenéiből.