2018. június 23. - szombat

Plakátpályázat

Kinyomtatom...
Magyar Színház logo

A Pesti Magyar Színház Romeo és Júlia című előadása kapcsán meghirdetett plakátpályázat szavazása lezárult: a honlapon leadott voksok alapján Perdy-Fazakas Brigitte és pályaműve nyerte a fődíjat!

Az első helyezett díja egy hétvége a Gobbi-villában*, valamint belépő a Csodák Palotájába.

Plakát győztes

A második helyen Burony Zsófia fotója végzett, az alkotó díja egy bérlet a Magyar Színház 2014/15-ös évadjára!
Landor Alexandra alkotása nyerte a harmadik helyezést, nyereménye egy kétszemélyes belépő a színház bármely előadására.
Az összes beérkezett alkotás megtekinthető a teátrum honlapján http://www.magyarszinhaz.hu/home/40498-a-plakatpalyazat-gyztese, és az április 7-ei előadás előtt, az eredményhirdetéssel egybekötve, vetíteni is fogják az alkotásokat.

*Gobbi Hilda egykori nyaralóját, a dunabogdányi Gobbi-villát 2010-ben nyitotta meg nagyközönség előtt a Pesti Magyar Színház. A villa érdekessége a gyönyörű természeti környezet mellett, hogy a régi Blaha Lujza téri Nemzeti Színház elemiből építették. Az 1965-ben felrobbantott teátrum legtöbb építőanyagát akkor kidobták, de Gobbi Hilda – elismert művészi befolyásánál fogva – meg tudott menteni néhány darabot. Az ajtók és a díszkövek is a színház egykori darabjai voltak. A védőrácsok Gobbi Hilda ötlete alapján a közeli kőbányából köveket szállító muraközi lovak eldobott patkóiból készültek. Gobbi Hildát 1940. május 11-én láthatta a közönség William Shakespeare Rómeó és Júlia című művében, a Dajka szerepében, így a plakátpályázat nyertese valóban a Dajka ágyában tölthet el két éjszakát a festői és színháztörténeti jelentőségű Gobbi-villában.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

A kiállítást június 21-én Mélyi József nyitotta meg a Centrális Galériában.

fotó Somay Márk

A rajongók a Red Bull Air Race legendáival is találkozhatnak a tököli reptéren.