011 Alkotócsoport: DROSZT - párhuzamos történetek

2014. június 7-én kezdődött a napjainkban is tartó első 011 Fesztivál Budapesten. A 011 Alkotócsoport által rendezett Fesztivál záró előadása június 11-én 20 órakor az Átrium FilmSzínházban: DROSZT - párhuzamos történetek.

Budapest - éjszaka – taxi.
A Droszt címet viselő előadás egy éjszaka történetét meséli el. Egy budapesti éjszakán, négy taxis autójában utazunk, ahol különböző, egymástól független emberrel ismerkedünk meg. Egy közös van bennük: mindenki valahova megy és valahonnan jön. A két esemény között ülnek az autóban. Nem tudjuk pontosan kik ezek az emberek. Egy megadott tér és egy magadott idő. Egy szolgáltatás, amit ha sürget az idő, igénybe veszünk. Egymásnak ismeretlen emberek utaznak együtt, ismeretlen múlttal és jövővel. Többnyire sohasem találkoznak újra. Az utasok életének csak egy pici szeletét látjuk, amiből csak következtethetünk, hogy kik is ők valójában. Egy a fontos: az út során köztük kialakuló kapcsolat. Aztán a szálak egyszer csak összeérnek, és a kezdetét veszi az őrület.  Egy fikciós, meseszerű, abszurd játék a taxizásról, amiben elrugaszkodunk a valóságtól.

Az előadás a 2013-as Titánium Színházi Szemle Átrium-díjasa volt.
Szereplők: Adilov Alim, Adilov Amon, Adilov Ilham, Bán Bálint, Bárnai Péter, Bata Éva, Biszak Áron, Dömök Edina, Farquar Anna, Gosztonyi Csaba, Kispál Zoltán, Kovács Ádám, Kövesi József, Németh Ágnes, Siflis Anna, Tolnai Klári, Varga Virág
Rendező: Radnai Márk
Támogatók: Polgár Krisztina Emlékalap, FÜGE, NKA, Libri Media

Hirdetés