„A Gitár Romantikája”

2014. június 10-én kerül sor „A Gitár Romantikája” gitárverseny 1. fordulójára a Városliget Café & Bar anno 1895-ben. A versenyt a Városliget Cafe & Bar és a YAMAHA hirdetette meg klasszikus, latin, jazz, smoot, folk műfajokban gitározó szólisták, vagy duók számára.

A jelentkezési határidő 2014. május 18-án zárult le, az előválogatást neves szakmai zsűri végezte az összes jelentkező személyes meghallgatása alapján. A zsűri által a verseny első fordulójába továbbjuttatott 10 versenyzőnek összesen 5 alkalommal kell megmérettetnie magát a zsűri és a közönség előtt. A szervezők nem hirdetnek meg versenykategóriákat, valamennyi versenyző teljesítményét együttesen értékelik. Az egyes fordulókra a Városliget Café & Bar anno 1895-ben (1146 Budapest, Olof Palme sétány 5.) kerül sor a következő időpontokban:

Az elődöntők időpontjai:
1. forduló: 2014. június 10.
2. forduló: 2014. június 17.
3. forduló: 2014. június 24.
4. forduló: 2014. július 1.
Döntő, gálaest. 2014. július 8.

A Gitár Romantikája verseny nyilvános fordulóira jegyek a Városliget Café & Bar-ban vásárolhatóak. A belépő 2500,- Ft /fő, mely összeg az este alatt teljes egészében lefogyasztható.

A versenyzőknek az egyes fordulókban a zsűri által meghatározott tematika alapján kiválasztott darabokat kell előadniuk, 3-6 perces időintervallumban. Az első fordulóban 4 versenyző kerül „kieső” pozícióba, közülük egyet a zsűri juttat vissza, a másik három versenyző a közönség szimpátiájára van bízva. A három produkciót feltöltik a You Tube-ra és a Gitár romantikája Facebook oldalon lehet rájuk szavazni. A legtöbb lájkot kapott versenyző jut tovább.  A 2. elődöntőtől 3 versenyző kerül a veszélyzónába, a közönség 2 versenyzőre szavazhat, a legtöbb lájkot kapott versenyző jut tovább. A produkciókat szerdán töltik föl és péntek 17:00 óráig lehet szavazni, gyűjteni a lájkokat. Az utolsó forduló (ún. döntő) 6 versenyző között zajlik, akik közül az est második részében már csak hárman indulhatnak a fődíjért. Az első, második és harmadik helyezett, valamint a közönségdíjas versenyző a zsűri véleménye és a helyszínen jelenlévő közönség értékelése alapján kerül kiválasztásra. A döntő második részében (mely egyben a Gitár Romantikája Verseny gálaestje is) a versenyzők mellett közismert hazai művészek lépnek fel.
A verseny szervezője a Városliget Café & Bar és a YAMAHA.

A Városliget nem csak Magyarország legnépszerűbb közparkja, de talán a világon az első olyan kert, amelyet kifejezetten azért hoztak létre, hogy a városi polgárok részére felüdülést, szórakozást nyújtson. Nem véletlen, hogy ezt a tradíciót folytatva pár hónappal ezelőtt a Városliget Café&Bar csapata úgy döntött, hogy hagyományteremtő szándékkal igényes zenés szórakoztató programot szervez a Ligetbe. S mi másnak adhatna otthont, a gyönyörű panorámával megáldott, és a Városligeti tó partján elhelyezkedő kávéház és étterem, mint egy romantikus gitárvetélkedőnek. Kultúr missziójuk célja, hogy még kellemesebbé tegyék azt a pár pihentető órát, amikor vendégeik ellátogatnak hozzájuk és kiszabadulnak a pezsgő nagyvárosi hangulatból.

„Gitárszóval kísérjük a naplementét!”
Közösségépítő törekvésük részeként a gitárverseny alatt minden pénteken 19 órától várják mindazokat a Városligeti tó partjára, akik gitárszóval szeretnék kísérni a naplementét. Hetente új kottát töltenek föl a verseny honlapjára és Facebook oldalára, hogy hétről hétre egyre többen csatlakozzanak a gitár-romantikás naplementéhez.

Hirdetés